Inschrijving North Sea Regatta start op 11 maart 2015

North Sea RegattaDe North Sea Regatta start dit jaar op 12 mei 2015 met de traditionele Vuurschepenrace van Scheveningen naar Harwich, gevolgd door de North Sea Race op 15 mei. De inshore races voor de kust van Scheveningen vinden plaats in het Pinksterweekend van 22 t/m 25 mei 2015. Op 11 maart opent de inschrijving van de North Sea Regatta, powered by Delta Lloyd. Met maar liefst zes kampioenschappen op de Noordzee en naar verwachting 1500 zeilers wordt de North Sea Regatta in 2015 een bijzonder zeilfeest.

Zes kampioenschappen op de Noordzee
De inshore races tijdens het Pinksterweekend worden gevaren op vier wedstrijdbanen: twee voor de IRC en ORC boten en de Swan45 Eenheidsklasse, één wedstrijdbaan voor de Open Kielboten en één wedstrijdbaan voor de catamarans. De zes kampioenschappen die van 22 t/m 25 mei 2015 worden gevaren zijn het NK ORC1, ORC2, ORC3 en ORC 4, het eerste NK ORC Two-Handed en het Open Benelux Kampioenschap J80.

In 2014 konden de duo handed teams voor het eerst ook de inshore races van de North Sea Regatta varen en verschenen er meteen 15 boten aan de start. Met het eerste NK ORC Two-Handed op het programma verwacht de organisatie in 2015 weer een mooi aantal deelnemers.

De klasse organisatie van de J80 verwacht dit jaar een record aantal van 20 boten aan de start van de North Sea Regatta nu het Open Benelux Kampioenschap J80 wordt gevaren.

Eigen strand voor catamarans
De catamarans starten dit jaar vanaf de slipway en het strandje aan de Hellingweg, vlakbij het NSR regatta office en het North Sea Regatta terrein. De boten komen in de parkeervakken aan de Hellingweg te staan. De organisatie hoopt op deze manier alle deelnemende catamaran zeilers nog meer te betrekken bij het evenement en alle faciliteiten en festiviteiten in de haven.

catamaran

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: