Team Brunel: From the penthouse to the shithouse

Team BrunelIn de Doldrums, waar zeelui vroeger hun paarden overboord gooiden om gewicht uit te sparen en zenuwen tot het uiterste op de proef worden gesteld, waar zeilomstandigheden zo wisselvallig zijn dat ze zowel kansen als bedreigingen bieden, ging Team Brunel van een eerste naar een vijfde plaats en Dongfeng van een laatste naar een eerste positie. Spanning alom dus.

Na 8 dagen aan de leiding heeft Team Brunel alle voorsprong, opgebouwd na het weloverwogen en berekend risico van vorige week (of was het een gok?), moeten prijsgeven.

Op zoek naar een zone met meer wind legde het Nederlandse mannenteam dus veel meer afstand af dan de andere boten die in een meer voordelige zone zaten. Brunel lag nagenoeg stil terwijl de rest van de vloot met standvastige snelheid de opgelopen achterstand van vorige week inliep.

From Hero to zero of, zoals Bouwe Bekking het zelf iets plastischer wist te omschrijven, "from the penthouse to the shit house".

Dong Feng doet het weer
Aan kop momenteel de favoriet Dong Feng alias Groupama. De steeds meer bewondering en sympathie opwekkende jonge ploeg van Alvimedica ligt ondertussen enkel voor op team SCA terwijl ze gisteren nog knap tweede lagen. Toch goed van die jonge kerels. Mapfre ligt derde. Op vier Abu Dhabi gevolgd door Team Brunel, komaan mannen verzilver de alom bewonderde ervaring nog eens.

Aan boord Dong FengAan boord Dong Feng

Team SCA tenslotte kampt weer met een zwaar tekort aan testosteron tijdens deze manche. De Hollanders bengelen op dit moment eerder onderaan en de Chinezen euh, de Fransen aan de top.

Snel naar die Noord Oost passaat en dan met halve wind naar Auckland. Nog 1350 zeemijl te gaan. Er kan nog veel gebeuren want de vijf toppers liggen op evenveel zeemijl van elkaar.

Foto: Stefan Coppers / Team Brunel / Volvo Ocean Race

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: