Goofies Race van februari pas na twee uur uitstel van start

Goofies RaceZaterdag was er op de Oosterschelde in Colijnsplaat extra laag water door springtij en de wind uit het oosten. Daardoor konden de diepstekende zeilboten met laag water de haven niet verlaten. Omdat het laagwater bijna samenviel met de geplande start van de wedstrijden was vrijdag al besloten de start een uur uit te stellen. Zaterdag bleek dat er volgens de verwachtingen op dat moment echter nauwelijks wind zou staan.

De verwachtingen spraken van “flauw en stil”, zeg maar “geen wind”, tot ongeveer 14.00 uur. Vanaf dat moment tot de avond werd er een geleidelijk maar zeker toenemende wind verwacht.

Reden voor de organisatie, de Goofen, om de wedstrijd nog een uur uit te stellen en vanaf 14.00 uur te starten. Om te zorgen dat het geen nachtwerk zou worden werd gestart op een compacte baan voor Colijnsplaat die eventueel afgekort kon worden.

Gelukkig voor iedereen hield de wind zich aan de verwachtingen. Na de start werd het steeds beter zeilweer zodat alle boten tijdig weer in de haven waren en de deelnemers een leuke wedstrijddag hadden.

De volgende Goofies zeilwedstrijden worden op zaterdag 7 maart 2015 gezeild.

Top 3 uitslagen:

ORC 1 en IRC 1
In ORC 1 won Marco de Bat uit Terneuzen met de BATELEUR voor Jaap Gelling uit Delft met de BARCAROLLE 2 en schipper Verder uit Brasschaat (B) die met de FORMIDABLE derde werd.

In IRC 1 wonnen de gebroeders Liezenga uit Goes en Middelburg met de WEERGA voor Marco de Bat uit Terneuzen met de BATELEUR en Jaap Gelling uit Delft die met de BARCAROLLE 2 derde werd

ORC 2 t/m 4 en IRC 2
In ORC.2-4 won de familie de Ridder uit Oss met de VINDIO voor Evert van de Zande uit Zierikzee met de ANNE MAZURKA en Kees Meijer uit Goes die met de SWITCH derde werd.

In IRC 2 won Johan Bol uit Kruinigen met de A BOEN voor schipper Dirk Helleman uit Herentals(B) met de PINTA 2 en de SHAMROCK van schipper Wim Vandesande uit Geel (B) die derde werd.

Ongemeten groter dan 10 meter
De overwinning in deze klasse was voor de ANDIAMO van schipper R Vercammen uit Schoten (B) voor de FAMOUS GULL 2 van Marc van Driel uit Rhoon en de WILD THING van schipper Erik van den Broek uit Aartselaar (B) die derde werd.

Ongemeten kleiner dan 10 meter
De overwinning ging hier naar de Marloes Swinkels uit Goes met de JILLZ voor Jaques Schramhart uit Wemeldinge met de SENANG en Bert Heijmans uit Kortenberg (B) die met de TOUCH derde werd.

Tekst: Kees van der Vaart
Foto: Huubair

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: