Almere Regatta 2015 krijgt vorm

  • Author: Ice
    Date: di, 10/03/2015 - 20:52

Almere Regatta 2015Het programma van de 5de Almere Regatta krijgt steeds meer vorm. Het "waterprogramma is bekend en staat in de Notice of Race. Dit jaar zal ook de vierde editie van de X-Yachts Holland Cup gehouden worden, waarvan de tweede keer in Marina Muiderzand. Ook wordt er dit jaar meer aandacht besteed aan de sportboten en SW klassen.

Nieuw is de samenwerking met de Almere Regatta, Pantaenius en de X-Club Nederland. Alle X-Yachts eigenaren zijn uitgenodigd om op 9 en 10 mei naar Marina Muiderzand te komen voor de zeilwedstrijden én natuurlijk de sociale activiteiten na het zeilen. De gemeten X-Yachts (Sport-klasse) kunnen zich inschrijven bij de ORC-klassen. Voor de Family-klasse wordt een aparte langebaan wedstrijd uitgezet rondom bestaande boeien op het IJsselmeer.

Sportboten en Eenheidsklassen
Deelnemers aan de Sportboten en Eenheidsklassen varen op hun “eigen” baan. De klasse-organisaties van J80, FF65, X-79 hebben hun medewerking al toegezegd. Andere boottypen/klassen zoals J22, J24, J80, Melges 24, Maxfun 25, Tirion 21 en Smile 22 zijn benaderd en natuurlijk meer dan welkom. Bij meer dan 5 inschrijvingen in een klasse, krijgt deze klasse een eigen startgroep.

SW klasse aan Almere Regatta toegevoegd
Op verzoek van een aantal schippers uit Marina Muiderzand is de SW-klasse toegevoegd aan het programma. Deze SW-klasse vereist geen meetbrief en iedere boot kan daar meedoen. De SW-klasse (maximale diepgang 2,2 meter) krijgt zowel op zaterdag als op zondag een eigen starttijd en vaart een lange baan van ca. 20 zeemijl.

Let op: Inschrijving voor één dag is ook mogelijk tegen gereduceerd inschrijfgeld: www.almereregatta.nl

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: