Tussenstanden Goofies winterwedstrijden blijven spannend

Goofies winterwedstrijdZaterdag was een perfecte dag voor de Goofies zeilwedstrijden op de Oosterschelde. Er was wind, er was zon en voor de tactici was er ook nog stroom en een uitdagende baan. Alleen de ongemeten boten groter dan 10 meter wisten elkaar bij de start massaal te vroeg over de lijn te duwen. Na een algemene terugroep mocht deze klasse het nog een keer proberen.

Twee schippers die de baan niet helemaal juist hadden gevaren kregen een aan hun eventueel voordeel aangepaste straf van 10 minuten extra zeil tijd.

Top 3 uitslagen
In ORC 1 won Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam met de STORTEMELK voor Marco de Bat uit Terneuzen met de BATELEUR en Jaap Gelling uit Delft met de BARCAROLLE 2 die derde werd.

In IRC 1 was de uitslag omgekeerd. Hier won Marco de Bat uit Terneuzen met de BATELEUR voor Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam met de STORTEMELK . De gebroeders Liezenga uit Goes en Middelburg met de WEERGA werden derde in de klasse IRC 1.

ORC 2 t/m 4 en IRC 2
In ORC 2-4 won Piet Briels uit Halle Zoersel (B) met de ANTILOPE voor Eric-Jan de Ridder uit Oss met de VINDIO en Michiel Sopers uit Goes die met de WINDFALL derde werd.

In IRC 2 won Johan Bol uit Kruinigen met de A BOEN voor Koen Cleepen uit Knokke-Heist (B) met de X-BIE en schipper Dirk Helleman uit Herentals(B) die met de PINTA 2 derde werd

Ongemeten groter dan 10 meter
De overwinning in deze klasse was voor Erik van de Broek uit Aartselaar (B) met de WILD THING voor de ANDIAMO van schipper R Vercammen uit Schoten (B) en Luc Feremans uit Schilde (B) die met de PLAYSTATION 4 derde werd.

Ongemeten kleiner dan 10 meter:
De overwinning ging hier naar Christophe Declerq uit Edegem (B) met de LECAS voor Frank van de Berghe met de FAMOUS GULL 1 en schipper Wim Clinkspoor uit Ellewijt (B) die met de ZIG ZAG derde werd.

Twee Gezusters van Hans ZuiderbaanTwee Gezusters van Hans Zuiderbaan

Tussenstand
Na de wedstrijden van maart is de spanning voor de eindoverwinning behoorlijk toegenomen. Met alleen de wedstrijden van april nog te gaan is het in de top van het klassement voor de meeste klassen behoorlijk dringen. Voor de einduitslag tellen alleen de beste vijf resultaten. Daardoor mag er in april ook nog een wedstrijd met het slechtste resultaat worden afgetrokken. Ook dit kan het eindresultaat nog behoorlijk beïnvloeden.

In ORC 1 staat in de tussenstand de Stortemelk van schipper Frans de Vries Lentsch 1 punt voor op de Bateleur van Marco de Bat. De laatste wedstrijd zal hier bepalend zijn. Dat geldt ook voor IRC 1. Daar hebben de Stortemelk en de Bateleur op dit moment het zelfde aantal punten. Ook de Weerga van de gebroeders Liezenga maakt in deze klasse nog een goede kans.

In ORC 2-4 staat de VINDIO van Erik Jan de Ridder bovenaan.
Ook Piet Briels met de Antilope maakt hier nog een kans.

Bij IRC 2 en 3 is de spanning groter daar staan Dirk Helleman met de Pinta en Johan Bol met de Aboen met slechts één punt verschil aan de top.
Bij de ongemeten boten zijn de verschillen wat groter maar ook daar staat de uitslag beslist nog niet vast.

Bij de ongemeten groter dan 10 meter gaat het tussen de Andiamo van schipper Vercammen en de Famous Gull 2 van Marc van Driel. Ook Katrien Claessens van de Achiroe is in deze klasse nog een kanshebber op de eindoverwinning.

Bij de ongemeten kleiner dan 10 meter lijkt de overwinning de ZigZag van Wim Clinkspoor niet meer te kunnen ontgaan.

De volgende en laatste Goofies zeilwedstrijden van het seizoen 2014-2015 worden op zaterdag 4 april 2015 gevaren.

Tekst: Kees van der Vaart
Foto's: Christof van Sigma 38 OOD "Enigma"

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: