Dirk de Ridder stapt aan boord bij Team Brunel

Dirk de RidderDirk de Ridder keert na een schorsing van achttien maanden terug in het wedstrijdcircuit. Hij neemt de plaats in van de Fransman Laurent Pagès op de boot van Team Brunel omdat die twee gebroken ribben heeft opgelopen net vòòr de vijfde etappe van de Volvo Ocean Race.

Team Brunel kiest voor de geroutineerde Nederlandse zeiler om zijn jarenlange ervaring in het oceaanzeilen en zijn uitstekende trim- en stuurcapaciteiten.

Schorsing Dirk de Ridder
Dirk de Ridder zijn reputatie liep in 2013 een fikse deuk op. Wegens manipulaties aan de boot van Oracle tijdens de America's Cup van 2013 werd hij voor drie jaar geschorst door de internationale zeilbond ISAF. Nadat De Ridder in beroep ging bij het internationaal sporttribunaal CAS werd de schorsing teruggebracht naar achttien maanden. Die schorsing liep 1 maart jongstleden af.

We wensen hem veel succes bij zijn terugkeer in de zeilsport en voor de vijfde en langste etappe van de Volvo Ocean Race.

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: