Grevelingencup inhaalrace met veel deelnemers en zon

GrevelingencupAfgelopen zondag is de inhaalrace van de Grevelingencup winterserie gevaren. Met wederom een enorm deelnemersveld van bijna 200 boten werd er in zonnige omstandigheden, met een fijne wind hard gestreden om de broodnodige laatste punten van het seizoen.

De inhaal werd zondag gevaren omdat eerder, in januari, de weersomstandigheden zo slecht waren dat er niet gevaren kon worden. “Dit was een goede ruil! In plaats van zeilen in storm en regen, zeilen we nu in de zon.” aldus voorzitter Andre Vermaat.

Mooi weer
Het weer bleek een hemels geschenk, met een voorspelde 14 graden en 20 knopen wind was het een zeildag uit het boekje. En hoewel een aantal zeilers alweer in korte broeken te zien waren, was de gevoelstemperatuur nog vrij winters. Met een koude zuidelijke wind was het hard werken om op temperatuur te blijven.

De baan
Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van deze condities hebben de deelnemers zondag lange banen gevaren. De ORC klasses en eenheidsklasses hebben een lange up en down banen gevaren met veel lussen en de toer klasses en toer S klasses hebben een parcours over het Grevelingenmeer van 20 tot 25 mijl gevaren. Zo ver het oog rijkt waren de deelnemers te zien, vanuit Scharendijke, Den Osse, Ouddorp en vanaf de Brouwersdam, overal toonde het meer leven en een sliert van schepen.

Uitslagen
Met deze op-een-na-laatste wedstrijd is duidelijk te zien dat de strijd heviger wordt, de zeilers vechten uit alle macht om de laatste punten. Op elke vlaag wordt gereageerd met een vlugge zeiltrim en het gewicht in de rail wordt voluit benut. De uitslagen en tussenstanden zijn de zien op de website van de Grevelingencup.

GrevelingencupOn-board multimedia
Steeds meer deelnemers geven een beeld in de kuip doormiddel van zelfgemaakte films of foto’s van hun deelnames.

“Dit zijn erg leuke en interessante films, omdat ze het ongedwongen en sportieve karakter van het evenement direct vanuit het perspectief van de deelnemers tonen.” zo legt Wouter Kop (Marketing & PR) uit, “Ook blijkt de omvang van het evenement hier goed uit.”.

Voorbeeld van een recente deelnemersfilm: https://www.youtube.com/watch?v=BGbf_ImfxIY
Grevelingencup youtube kanaal: http://www.youtube.com/playlist?list=PL535485261B651E2E

Finale
De finale van de Grevelingencup winterserie wordt dit jaar anders dan voorheen gevaren, namelijk op een zaterdag(!). Zaterdag 21 maart zal het Grevelingenmeer thuis zijn voor de laatste wedstrijd uit de serie, om direct na de wedstrijden af te sluiten met de prijsuitreiking en een groot feest.

Foto's: Sportinbeeld.nu

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: