Driehoek Noordzee Challenge nu ook voor doublehanded zeilers

Driehoek Noordzee ChallengeDe zeilklassieker Driehoek Noordzee Challenge is van oudsher een prestatietocht en geen snelheidswedstrijd. Naast de twee klassen (duotocht en tourtocht) die de tocht altijd al kende, is het in 2015 voor doublehanded zeilers ook mogelijk om de tocht als race te varen. Deze variant wordt aangeboden in samenwerking met de organisatie van de ‘1000 mijls’ race. Deze laatste race wordt in 2015 namelijk niet georganiseerd.

De tocht wordt gevaren van 20 juni tot 4 juli 2015 . Er wordt gestart in Den Helder, waarna de deelnemers koers zetten naar Kirkwall op de Orkney-eilanden en vandaar door naar Farsund in Noorwegen. Het traject terug naar Den Helder maakt de ‘Driehoek ‘compleet en in bijna twee weken is dan ruim 1000 mijl afgelegd.

De ‘Driehoek’ vraagt veel van de schepen en hun bemanning. De noordelijke Noordzee kan nu eenmaal onstuimig zijn en de temperaturen zijn er niet al te hoog, maar het zeilen op noordelijke breedten betekent ook: korte nachten, veel vogels, dolfijnen en een onvergetelijke zeilbelevenis op een uitgestrekte, lege Noordzee.

www.kustzeilers.nl

Tekst: Ruud van de Fliert

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: