J/22 klasse kent spannende warming up met 20 deelnemers

J/22 zeilenAfgelopen weekend was het weer zover: de warming up voor de J/22’s vond plaats. Dit is al jaren het begin van het zomerzeilseizoen voor J/22 zeilers en ieder jaar weer een succes. Het evenement op 21 en 22 maart nam plaats op het Braassemermeer en maar liefst 20 J/22’s zeilden mee!

De 20 deelnemers vormden een gevarieerd veld met Duitse, Franse en Nederlandse teams en met zowel meer ervaren zeilers als jonge studententeams. De verschillende teams zijn erg aan elkaar gewaagd, wat het tot een spannend weekend maakte!

Rustig inkomen zat er op zaterdag niet in, het werd een letterlijke warming up met vlagen tot 30 knopen. Na een wedstrijd gevaren te hebben was het nodig even te wachten op de kant tot de ergste vlagen voorbij waren. Na de eerste wedstrijd was de toon meteen gezet. De NED 1273 met Jean Michiel Lautier als stuurman nam de leiding, direct gevolgd door de NED 1295. Maar de uitkomst was nog niet te voorspellen, want het veld lag erg dicht bij elkaar.

NED 1295NED 1295

Zaterdagmiddag nam de wind wat af wat zorgde voor mooie wedstrijden. Na de eerste dag stond NED 1273 eerste, gevolgd door NED 1295 op 3 punten, de derde plaats werd gedeeld door FRA 1444 en NED 1455.

Ook zondag was het weer hard werken voor de zeilers, dit keer wel met een zonnetje. Op zondag zijn er nog 6 wedstrijden van 25 minuten gevaren, een leuk nieuw concept voor dit veld. Het bleef spannend tot aan de laatste pot, aangezien er nog maar 1 punt tussen de nummer 1 en 2 zat, de rest van het grote veld erg dichtbij bleef en wat OCS-en de uitslag ook nog eens flink beïnvloedden. Gefeliciteerd team Fraporita - NED 1273 met de overwinning!

Het was een leuk en spannend weekend met leuke potten, bedankt Braassemermeer! Als klasse beginnen wij aan het zomerseizoen en tot aan de zomervakantie hebben we de Van Uden Reco, de NSR, Deltaweek en de Worlds te Travemuende op de planning staan. Het is ontzettend leuk om in de J/22 eenheidsklasse te varen: een groot veld met aan elkaar gewaagde teams en altijd een gezellig sociaal programma!

www.j22.nl

Tekst: Rosemarijn Verdoorn

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: