VYF Olympic Team start haar Europese campagne met de Princess Sofia Trophy

Princess Sofia Trophy Maandag 30 maart start te Palma de Princess Sofia Trophy. Deze zeilwedstrijd is ook meteen ook de start van de Europese campagne van het VYF Olympic Team. De Eurosaf start op 30 maart en eindigt op 4 april. Na lees verder een overzicht van de deelnemende VYF atleten.

Laser Radial
Evi Van Acker, Emma Plasschaert en Maité Carlier nemen deel in de Laser Radial. Dit sterke dames veld bestaat uit 120 zeilsters uit 43 verschillende landen. De eerste manches starten op maandag 30 maart. De medal race, waarna de winnaar gekend is, wordt op zaterdag 4 april gevaren.

Laser Standard
Sam Vandormael en William De Smet vinden we terug in de Laser Standard. Beide mannen starten hun wedstrijd ook op maandag 30 maart en sluiten het af op zaterdag 4 april. Met 177 deelnemers uit 52 verschillende landen is de kwaliteit van het deelnemersveld verzekerd.

49er
Yannick Lefèbvre (stuurman), Levi Slap (stuurman), Tom Pelsmaekers (bemanning), Max Slap (bemanning) nemen deel in de 49er. Zij zullen in teams van twee personen strijden voor één van de elf openstaande plaatsen voor de World Cup eind april in Hyeres.

Andere Belgen die ook deelnemen zijn: Corentin Demanet & Quinten Lauwers in de 470, Morgan Good & Dominique Ampe in de Nacra 17 en Wannes Van Laer in de Laser Standard.

www.eurosaf.org
www.trofeoprincesasofia.org

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: