Red Bull Foiling Generation

Is dit de toekomst van zeilen? Nee zeggen wij tegen Red Bull, dit is het heden. Wel knap dat de marketing machine van Red Bull mee op de kar springt en het catamaran zeilen op hydrofoils naar een next level wil duwen.

In de lente van 2015 zal het wereldberoemde energy dranken bedrijf Red Bull een internationaal circuit organiseren voor jonge zeilers tussen 16 en 20 jaar. Het nieuwe circuit zal door het leven gaan als "Red Bull Foiling Generation" en wordt gezeild (of beter gezegd gevlogen) met Flying Phantom catamarans.

Details omtrent de raceformat en inschrijvingen volgen spoedig. Wat we wel al weten is dat er zeker één evenement in Frankrijk zal plaats vinden.

www.phantom-international.com

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens is een Belgisch zeezeiler, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Omnichannel e-commerce strategie en Marketing automation. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler. Was schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: