Red Bull Foiling Generation

Is dit de toekomst van zeilen? Nee zeggen wij tegen Red Bull, dit is het heden. Wel knap dat de marketing machine van Red Bull mee op de kar springt en het catamaran zeilen op hydrofoils naar een next level wil duwen.

In de lente van 2015 zal het wereldberoemde energy dranken bedrijf Red Bull een internationaal circuit organiseren voor jonge zeilers tussen 16 en 20 jaar. Het nieuwe circuit zal door het leven gaan als "Red Bull Foiling Generation" en wordt gezeild (of beter gezegd gevlogen) met Flying Phantom catamarans.

Details omtrent de raceformat en inschrijvingen volgen spoedig. Wat we wel al weten is dat er zeker één evenement in Frankrijk zal plaats vinden.

www.phantom-international.com

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: