Dongfeng verliest mast bij het ronden van Kaap Hoorn

DongfengDe mastbreuk gebeurde op 240 zeemijl ten westen van Kaap Hoorn om 03:15 UTC maandagochtend aan boord Dongfeng. De bemanning meldde dat de mast brak boven de derde zaling. Dongfeng is niet van plan om door te racen. Ze zijn nu onder eigen zeil onderweg naar Ushuaia, Argentinië.

Via Inmarsat vertelt de teleurgestelde schipper Charles Caudrelier: "Ik ben ontdaan. De mast brak zonder waarschuwing, in ongeveer 30 knopen wind. Wij zijn niet in staat om veilig over bakboord te varen, wel om een ​​redelijke snelheid te maken over stuurboord. We varen nu richting Ushuaia en zullen de mogelijkheden om Itajaí te bereiken onderzoeken. "

Het Maritiem Reddings Coördinatie Centrum (MRCC) is zich bewust van de situatie en staat stand-by om te helpen indien nodig: “Wij zijn voortdurend in contact met Caudrelier en staan klaar om eventueel hulp te bieden mocht hij dit nodig hebben als de volledige omvang van de schade duidelijk wordt.”

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: