In Drimmelen toch geen storm in een glas (zoet) water

Drimmelen"Zuidwest 6 – 8 met windstoten tot 40 knopen, verder de gehele dag veel regen, dat was op zondag morgen het weerbericht. Wat bezielt een mens om er dán juist op uit te gaan en vanuit Drimmelen een dagje te gaan wedstrijd zeilen? Ik vertel het u graag; Een goede bak koffie en gebak (deze keer ter beschikking gesteld door Het Zeilenhuis en Bach Yachting), een spannende laatste winterwedstrijd op die altijd lastige rivier de Amer, en daarna bieren in het gezellige clubhuis van WSV De Biesbosch.

De wind was toch wat minder dan voorspeld. Enkele zeilers hadden een te klein voorzeil op gezet, bij het terugvaren met ruime wind werden de spi’s en gennakers hier en daar toch uit de lijken geblazen. De organisatie had goed gezien dat de vloot tegen drie uur van het water moest zijn en de banen waren daarop aangepast.

In een aantal klassen waren de winnaars al bekend maar er was nog veel strijd om de overige ereplaatsen.

In de Cork 1720 klasse stonden Abacadabra & Evolution Racing met evenveel punten op de eerste plek, de winnaar van vandaag zou ook de winnar van de series worden. Abacadabra lag een groot gedeelte voorop maar had de beste genakers thuis gelaten. In het tweede deel werden zij door de uitstekend gezeilde Evolution Racing voorbij gevaren. Daarmee werden zij de winnaar in deze prachtige eenheidsklasse.

In de J-22 klasse (met 9 inschrijvingen) was Ranger goed in vorm. Ondanks dat het team in de serie goede plaatsen zeilden hebben de DNC-tjes hen de das omgedaan en was De Gap dit jaar de sterkste in dit mooie veld.

De ORC klasse werd gedomineerd door de J-35 Janboel, tussen nummer 2 en 3 was het nog wel spannend, deze strijd werd door Jimp in haar voordeel beslecht.

Bij de ongemeten klassen was de situatie niet veel anders. De eerste plaatsen werden niet bedreigd. De Amideau had voor de winterserie in Drimmelen een rondje Atlantic gevaren en op het laatst een beetje haast gemaakt om op tijd in Drimmelen te zijn om met zeilvrienden deze wedstrijden mee te varen. Dat was niet zonder succes; met 5 x1e en 2x 2e plek werden ze niet alleen winnaar in hun klasse maar wonnen ze ook de “Henk Rombouts Bokaal” de prijs van het beste presterende jacht over alle klassen.

De Bounty en de Struzer waren heer en meester in de overige twee ongemeten groepen, waar de deelname in deze laatste wedstrijd nogal wat te lijden had gehad door de weersvoorspelling.

De deelnemers en organisatie kunnen terugkijken op een geslaagde serie wedstrijden, volgend jaar worden deze voor de 40e maal gehouden en de organisatie heeft aangegeven dat dit een zeer speciale editie gaat worden. Dus alle zeilers die graag in het zuiden op zoet water in de winter zeilen en van een prima “Apres Sail” houden; zorgt dat u er bij bent in november 2015.

Tekst: Ger Bayens
Foto: Rene Middelkoop

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: