5de Woman’s Cup dit weekend

Woman’s CupDit weekend strijden meer dan 30 vrouwenteams in de baai bij het Franse badstadje La Baule aan Atlantische kust, om de vijfde ‘Woman’s Cup’. Onder het motto ‘Because I’m a Girl’ zakt ook een Belgisch team af richting La Baule/Pornichet.

Flashback … 2011 : Cécil Keriel en Isabelle Jacquet besluiten om een 100% vrouwen-zeilwedstrijd te organiseren ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van de Internationale Dag van de Vrouw. De deelneemsters dragen allen de kleuren van de NGO Plan, en alle opbrengsten gaan integraal naar de actie ‘Because I’m a Girl’. Een team uit de stal van Bel-Yachting (Tour de France, ONZK, … met de Mumm 30 en de M34) gaat in op de uitnodiging en doet het niet onaardig. Sindsdien tekenen ze elk jaar present, met wisselend succes.

Die eerste wedstrijd was opgevat als een éénmalig evenement, maar omwille van het grote succes bij de zeilsters kwam er toch een tweede editie, en een derde, en een vierde. Voor de Brussels Royal Yacht Club en Mady Fobert van de vzw Bel-Yachting was het een koud kunstje om ook voor de vijfde editie een zeilteam te vormen dat het dit weekend aan boord van een J80 zal opnemen tegen de talrijk opgekomen concurrentie.

Delphine Wolters (22jr), schipper van de Mumm30 en de M34, leidt het team, dat verder bestaat uit Martina Oliver (16jr – ervaring in de Laser 4.7), Manon Vatlet (18jr en ervaring in de Europe en op halftonners), Fanny Chaillet (25jr – vele zeemijlen op de Mumm30) en Julie Vandenberghe (22jr) die ervaring meebrengt vanop de Laser Radial, de Open 5.70 én … de J/80.

Het onuitgegeven team zeilt vrijdag tijdens de trainingen voor het eerst samen. Met wat welgekomen steun van de BRYC, de FFYB én … Julbo Eyewear zal de zon in Pornichet wel van de partij moéten zijn!

Labels

Auteur:

  • Bert J.

    Van zeescout tot zeiler, van stil toeschouwer tot actief verslaggever. Even met een kwarttonner, dan rasecht en fanatiek halftonnen. Nu prinselijk op de leukste one tonner van 't Stad. 

Voor u geselecteerd: