Europees kampioenschap Sportboten herleeft

SportbotenNa enkele jaren afwezigheid organiseert het ORC weer een Europees kampioenschap Sportboten. Plaats van handeling wordt Lake Balaton in Hongarije van 19 t/m 24 mei. Per auto goed bereikbaar vanuit Nederland en België. Inmiddels is van drie Nederlandse boten bekend dat ze gaan deelnemen. Maar er is ruimte voor meer. Inschrijving voor 31 maart is tegen gereduceerd tarief.

Wat is een sportboot? Welke kwalificeren voor dit evenement?
Belangrijkste maten zijn: lengte tussen de 6 en 9 meter, gewicht minder dan 2000 kg en een gewicht/ lengte ratio (DSPM/LSM0^3) van minder dan 4,5.

Bekende in Nederland / België varende typen als MaxFun 25, Melges 24, Cork 1720, J70, J80, Lutra 24/25, SB20 en Smile vallen binnen deze definitie. Zie verder de NoR of neem contact op met het orcsupport email adres van de Noordzee Club.

Op dit moment hebben zich een kleine twintig boten van diverse nationaliteiten ingeschreven. De verwachting is dat uiteindelijk 40 tot 50 boten (of meer?) zullen inschrijven. Inschrijven kan met zowel een ORC Club als ORCi meetbrief.

http://orcsportboateuropeans2015.byc.hu/

Tekst: Ab Pasman

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: