Preview: Antwerp Snipe Cup

Antwerp Snipe CupOp 14 en 15 maart wordt op het Antwerpse Galgenweel de 8ste Antwerp Snipe Cup gezeild. Deze wedstrijd is de laatste jaren uitgegroeid tot de grootste Snipe wedstrijd van het jaar op het Galgenweel. Een aantal internationale teams vinden elk jaar hun weg naar VVW-Galgenweel voor de vele korte, intensieve wedstrijden en de aangename sfeer tijdens en na het zeilen. Het motto van de Snipe klasse is immers: “Serious Sailing, Serious fun”.

Serieus wordt er zeker en vast gevaren: ook dit jaar worden er tussen de 25 en 30 teams verwacht uit België, Nederland, Duitsland, Denemarken en Spanje. Onder wie enkele top 10 teams van het EK 2014 en kersvers “World Snipe Sailor of the Year” Manu Hens. Er wordt enkel op “windward-leeward” banen gevaren, wat de wedstrijden zeer tactisch spannend en intensief maakt. De top 15 finisht vaak binnen dezelfde minuut.

En nu het “Serious fun part” ! Er is vooral plaats voor elke Snipe zeiler van elk niveau! Beginnende of minder ervaren zeilers worden met raad en daad bijgestaan door de anciens uit de Snipe klasse. Iedereen is welkom! Om de innerlijke mens te versterken wordt er tussen de reeksen soep voorzien, is er op zaterdag avond een diner voor de deelnemers en op zondag ochtend wordt er ontbijt aangeboden. Tijdens het diner is er een loterij met een uitgebreide prijzentafel. Ook bij de prijsuitreiking krijgt elke deelnemer een heleboel prijzen mee naar huis!

De Antwerp Snipe Cup VZW dankt dan ook zijn talrijke sponsors, zonder wie deze wedstrijd niet mogelijk zou zijn: Cleydael & Drie Eyken Golf Clubs, MAC, Patagonia, Care Plus, X-Yachts, Elvström Sails, Optiteam.be, VAREN, Advocatenkantoor Steven Van Loon, DB Marine, Sportoase, PROTEST, Record Bank en Landtmeters.

Afspraak dus op 14 en 15 maart op het Galgenweel om mee te zeilen, de sfeer van de Snipe klasse te komen opsnuiven, of om naar de wedstrijden te komen kijken vanaf de bar van het VVW – Galgenweel met een frisse pint of een warme choco…

Tekst: Jan Peeters

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: