Dutch Quarter Ton Cup naar NSR

Dutch Quarter Ton CupNa twee jaar zeilen op het IJsselmeer en in Zeeland hebben een aantal eigenaren voorgesteld om in 2015 ook de North Sea Regatta in het programma van de Dutch Quarter Ton Cup op te nemen.

Na succesvolle eerdere edities van de Dutch Quarter Ton Cup in 2013 en 2014, is er dit jaar weer een landelijke competitie. De organisatie heeft in samenwerking met het Watersportverbond en de Noordzee Club een kleine, laagdrempelige wedstrijdserie opgetuigd.

De Dutch Quarter Ton Cup 2015 bestaat uit vijf bestaande evenementen van de wedstrijdkalender. Op deze manier is het voor eigenaren in Zeeland en eigenaren rond het IJsselmeer ook mogelijk om aan een evenement mee te doen.

Het idee om de eens zo populaire klasse nieuw leven in te blazen, kwam in 2013 van een aantal enthousiaste eigenaren. Want hoewel de laatste jaren steeds minder Nederlandse ¼ tonners aan wedstrijden deelnamen, blijven het goed zeilende boten. Waarmee je bovendien met een kleine bemanning en relatief weinig investeringen uitstekend kunt varen. Om de jachten weer op de baan te krijgen, werd de Dutch Quarter Ton Cup in het leven geroepen.

Dutch Quarter Ton Club 2015 kalender
Van Uden Reco 18 – 19 april 2015 / Stellendam
North Sea Regatta: 22 – 25 mei / Scheveningen
Lenco regatta 6 – 7 juni / Lelystad
Deltaweek 27 – 28 juni / Zierikzee
Pampus regatta 12 – 13 september / Durgerdam

Foto: Klaas Wiersma

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: