Inschrijving Challenge Cup 2015 geopend

Challenge Cup 2015Van 2 t/m 5 september wordt de 17e editie van de Challenge Cup gezeild, 200 miles off-shore racing op het traject IJmuiden – Lowestoft - IJmuiden. The Challenge Cup is een lange afstandsevent en bestaat uit 2 trajecten; van Nederland naar Lowestoft aan de oostkust van Engeland en weer terug. De te varen afstand is ca 100 a 120 zeemijl per traject hetgeen neerkomt op een echte prestatietocht omdat er afhankelijk van schip, bemanning, teamspirit en wind bijna een dubbele 24 uurs race wordt gevaren.

Tevens is het evenement bedoeld om zoetwater zeilers uit te dagen het zout op te zoeken en eens even echt geen land meer in zicht te hebben en willen we zeilers die nog niet eerder zijn overgestoken naar Engeland aanmoedigen deze stap te maken of te wel het ruime sop laten kiezen. De Noordzee zorgt hierbij natuurlijk voor de nodige verrassingen.

Voor de schippers die voor het eerst de Noordzee bedwingen is er een aparte prijs te winnen: The Maiden Trofee.

Voor ongemeten jachten en minder ervaren zeilers is er een aparte tourklasse om zo iedereen, mits je boot voldoet aan de veiligheidsbepalingen, in de gelegenheid te stellen aan dit evenement deel te nemen.

Door de onlosmakelijk combinatie van een serieuze wedstrijd met mooie prijzen en veel gezelligheid, en dat allemaal in 4 dagen, hoort The Challenge Cup ook op uw wedstrijdkalender thuis.

www.challengecup.nl

Tekst: Jacqueline Terpstra

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: