Laagdrempelig wedstrijdzeilen tijdens de KWV Frisia-cup in Grou

KWV Frisia-cupHeb je altijd al eens willen ervaren hoe het is om met je eigen boot een wedstrijd te zeilen of wil je je voorbereiden op het varen van wedstrijden? Geef je dan op voor de KWV Frisia cup.

Vanaf donderdag 7 mei start KWV Frisia weer met het organiseren van de donderdagavond wedstrijden op het Pikmeer bij Grou. Deze laagdrempelige zeilwedstrijden staan open voor kajuit- en open zeilboten en wordt gevaren onder het SW handicap systeem. Het SW- handicap systeem is een tijdcorrectie op de gezeilde tijd van een parcours. De gecorrigeerde tijd wordt gebruikt om de prestaties van verschillende zeilboten min of meer te vergelijken onder gelijke omstandigheden. Dit maakt dat je geen wedstrijdjacht hoeft te hebben om kans te maken op de winst.

Er worden 10 wedstrijdavonden georganiseerd, waarbij we ernaar streven om per avond minimaal 2 wedstrijden te varen. De einduitslag wordt uiteindelijk berekend op basis van 8 gevaren avonden zodat je, ook als je een avond mist, kans blijft houden op de winst.

In de kajuitjachten klasse wordt gestreden om de KWV Frisia-cup en in de open zeilboten om de WSB Anja bokaal. Na de wedstrijden is er tijd voor de sterke verhalen onder het genot van een borrel in het Zeilcentrum Grou.

Wanneer je niet in het bezit van een eigen boot bent, kun je een valk huren bij WSB Anja ( 15 euro per avond). Voor KWV Frisia leden geldt een voordeel van 30 euro bij betaling van 10 avonden in één keer. De wedstrijden staan open voor leden en niet-leden en er wordt geen inschrijfgeld gevraagd. Wel zouden we het waarderen als niet- leden bij deelname lid worden van onze vereniging. Besluit je hiertoe dan kun je gelijk gebruik maken van het voordeel om tegen gereduceerd tarief een valk te huren gedurende de wedstrijdreeks.

Voor uitgebreide informatie, KWV Frisia lidmaatschap, de wedstrijdbepalingen en opgaven zie www.kwvfrisia.nl

Graag tot 7 mei op het Pikmeer!

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: