Team Vestas Wind ligt op koers voor herstart Lissabon

Team Vestas WindDe herbouw van Team Vestas Wind (Chris Nicholson/AUS) ligt op koers voor de herstart in Lissabon. Walmanager Neil Cox is voorzichtig optimistisch over de terugkeer van het team. Hij spreekt zijn waardering uit voor de gezamenlijke inspanning om de Deense boot terug in de Volvo Ocean Race 2014-15 te krijgen.

In de nacht van 29 november tijdens de tweede etappe raakte de blauwe Volvo Ocean 65 zwaar beschadigd toen die op een rif bij Mauritius belandde. Aan boord zat toen de Nederlandse navigator Wouter Verbraak, die inmiddels geen deel meer uitmaakt van het team. Momenteel vindt de herbouw van Vestas Wind plaats bij de bootwerf Persico in het Italiaanse Bergamo.

Race partners Maersk Line en sponsor GAC & GAC Pindar zorgden voor het transport van de gehavende boot vanuit Maleisië naar Europa. Cox hoopt dat ze de deadline van eind mei/begin juni zullen halen, maar ziet tevens de enorme uitdaging onder ogen. Ondanks de geweldige samenwerking tussen de diverse partijen, waaronder Persico en Green Marine.

De doelstelling is om de boot over zes weken klaar te hebben om op een vrachtwagen te laden voor de lange reis naar Lissabon.

Cox over de progressie tot dusver: “Het dek zit erop en de boot is uit de mal. De primaire structuur is volledig aanwezig en een groot deel van de secondaire, interne structuur ook. Aan de details wordt gewerkt”, aldus Cox.

“De rompoppervlakte is mooi uit de mal gekomen en het verfteam is hier aanwezig voor het voorbereidende werk. Alle geleidegaten worden gedicht, zodat de grondverf kan worden aangebracht. Daarna willen we de teams van Diverse, Navtec, Livewire en Cariboni (werkt aan de interne componenten, zoals de elektronica en hydrauliek) zoveel mogelijk de ruimte geven om in de boot hun werk uit te voeren.”

“We krijgen nog steeds dagelijks de vereiste uitrusting binnen. Zowel Green Marine als Volvo Ocean Race shared services helpen ons geweldig bij het overdragen van informatie en onderdelen.”

Overige werk in uitvoering
Ondertussen verlopen de werkzaamheden aan de boten die aan de vijfde etappe deelnamen naar behoren. Dat geldt ook voor Dongfeng Race Team, dat vlak voor Kaap Hoorn het bovenste deel van de mast brak en zich noodgedwongen uit de etappe terugtrok. De nieuwe mast is reeds geplaatst.

Schipper Charles Caudrelier (FRA) en zijn bemanning verwachten donderdag in Itajai de zeilen te kunnen hijsen. Dan zullen ze de training oppakken voor de Team Vestas Wind Itajaí In-Port Race van aanstaande zaterdag.

De overige teams - Abu Dhabi Ocean Racing (Ian Walker/GBR), MAPFRE (Iker Martínez/ESP), Team Alvimedica (Charlie Enright/USA), Team Brunel (Bouwe Bekking/NED) en Team SCA (Sam Davies/GBR) – hadden minder reparaties op hun ‘to do’ lijstjes staan. Zij zijn wedstrijdklaar voor het komende weekend, 18 en 19 april.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: