Eerste WAR 2015 onder perfecte omstandigheden

Who’s NextMet een mooie NNW 4 Bft en veel zon was succes bij de eerste Woensdagavond Regatta van Flevomare gegarandeerd. Hoewel nog niet alle potentiële deelnemers hun boot zeilklaar hadden, waren er toch ruim 30 boten aan de start. Omdat nog niet iedereen zich had aangemeld of door technische problemen zijn er uiteindelijk 27 boten gefinisht.

In de ORC-1(7 boten gefinisht) begon de Who’s Next (Casper Ploos van Amstel) waar zij vorig jaar eindigden: met een duidelijke overwinning. Een prima generale repetitie voor de komende van Uden Regatta in Stellendam. De 2e plaats was voor de 50 Shades van Bob Nijk, gevolgd door een prima prestatie van de Wendelin van Rien van Zwienen.

In de ORC-2 (8 boten gefinisht) is de Sea’s Out van Fedde Andela overgekomen van de ORC-1. Ze zeilden weliswaar de snelste tijd, maar moesten op handicap de overwinning laten aan de Bubbels (Jan Matser), die hiermee een prima star van het WAR-seizoen 2015 hadden. De 3e plaats was voor Ronald Lettenmeijer met de Moshulu.

Schipper Emiel van Raam die de helmstok op de Tri-Eau van vader Leo overnam was de snelste zeiler in de ORC-3. Echter op handicap moest hij de overwinning laten aan de Goura Victoria Van een trotse Tineke en Doni Weidema, gevolgd door de White Hawk (Sybut Hiemstra). Tri-Eau eindigde als derde van de 7 gefinishte boten.

In de SW-klasse moet het voor de bemanning van de Blauwe Iris (Udo Karsemeijer) wrang voelen dat zij in zeiltijd veruit de snelste waren (ruim 4½ minuut sneller dan de winnaar) en op handicap als 5e geklasseerd (en laatste) werden. De overwinning ging naar de French Connection (Robert Ohm), gevolgd door Moki (Erik van Dijken)en Feniks (Frank van Koten).

Hopelijk is deze eerste WAR mooie start het begin van een mooi vaarseizoen.

Tekst: Henk Kuiper

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: