Van Uden Reco Stellendam Regatta 2015 kent alleen maar winaars

Van Uden Reco Stellendam RegattaMooie wedstrijden, zon, een prachtig icoon in de zeilwereld als startschip, de eerste winst voor Team Brunel in een in port race, heerlijke vis, vrijwilligers waar je de oorlog mee kan winnen en toezeggingen van trouwe sponsors richting volgend jaar. Als dit geen win-win situatie is voor zowel zeilers als organisatie!

De winst in de Swan45 klasse ging naar No Limits, in de ORC1 naar Coin Coin en Astrid van Vin ging er met haar Swan Il Corvo voor de vierde keer met de winst vandoor in de IRC1. In de sportboten klasse was John den Engelsman met De Henri de grote winnaar.

No Limits nieuwe stijl in de prijzen!
Zaterdag 18 april 2015 was een prachtige eerste zeildag van de regatta met schone starts voor de Swan45 klasse, totdat winddraaiingen en een innige verstrengeling van de Eala of Ruh met de pin end de start van de derde race vertraagden. Uiteindelijk werd er tot blijdschap van de teams nog een prachtige derde race gevaren.

Team Maas van Uden met Lobke Berkhout als tacticus op het achterdek begon aan de tweede dag met twee punten voorsprong op Checkmate van Peter de Ridder en drie punten voorsprong op No Limits. Na vijf wedstrijden ging de No Limits nieuwe stijl, in de kleuren van de nieuwe sponsor Esthec er met de eerste prijs vandoor. De Hawkeye gesponsord door Reco is er dit jaar niet bij maar we hopen de boot volgend jaar weer op het Haringvliet te zien.

Coin Coin en Il Corvo aan de haal met de winst
In de ORC1 klasse ging de Coin Coin het hele weekend aan de leiding. Eigenaar en schipper Bas de Voogd, die vorig jaar de Luctor3 van Wouter Hermsen kocht, had graag nog een derde wedstrijd gevaren: "Het liep erg lekker vandaag dus ik hoefde het water nog niet af. De NSR in Scheveningen is de volgende serie waar we in actie komen en daarna gaan we richting Engeland. Maar heerlijk gevaren."

Van Uden Reco Stellendam Regatta

In de IRC 1 werd de Coin Coin tweede. De eerste prijs was voor Il Corvo, die voor de vierde keer mee deed en voor de vierde keer de winst binnensleepte. Schipper Astrid de Vin: "We waren wel blij dat we vandaag iets later begonnen, want wat meer wind is voor onze rating beter. Maar heerlijk gezeild, gister was helemaal ons weer!".

Nieuwe dimensie voor Sportbotenklasse
Nadat de wind de zeilers twee uur extra de tijd had gegeven om echt goed wakker te worden was de eerste start op zondag voor de sportboten. De MaxFun, de Melges 24 en de Laser SB20 klasse voor het eerst samen op de startlijn, een nieuwe dimensie voor de sportboten bij de Van Uden Reco Regatta. De zeilers waren er goed over te spreken. De grote winnaar is John den Engelsman (Melges 24) Na de eerste wedstrijddag stond hij al met vier punten voorsprong op nummer 2 Maarten Jamin (Melges 24). De tweede wedstrijddag begon wederom goed voor den Engelsman met een eerste plaats, gevolgd door een derde en een vierde. Desondanks wist hij Maarten Jamin voor te blijven.
John den Engelsman de grote winnaar

"Vandaag hadden we in de laatste twee wedstrijden iets minder goede bootsnelheid en ons tactische plan hebben we niet goed uitgevoerd. Door de korte baan konden we de foutjes die we hierdoor bij de start maakten niet meer goed varen."

"Maar we hebben vandaag ook heel lekker gevaren, een goede keus om kortere banen neer te leggen en later te starten. Het waren twee fantastisch mooie zeildagen!"

Lisanne Nijdam wint de Van Uden Reco met Big Roll in de J22 klasse
Nadat de eerste wedstrijd is geweest begint de wind, net als op zaterdag, weer te draaien. Een tweede en derde wedstrijd zit er uiteindelijk nog wel in voor de eenheidsklassen. Bij de laatste start van de J24 en de J22 klassen gaat Nils Jannichsen van de Jos Boxtel (J24) te vroeg over de start. Alleen is het niet zijn team die teruggaat, zowel Lisanne Nijdam, van de Big Roll (J22) als Daan Stoel, van de Juffrouw Jannie (J22), draaien onnodig om. De Big Roll kwam nog goed terug, met nog net één punt verschil winnen ze deze Van Uden Reco Regatta in de J22.

Alle uitslagen staan op http://www.vanudenreco.nl

In 2016 is Van Uden Reco Regatta op 23 en 24 april.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: