Ook perfecte 2e WAR

WARWeliswaar geen zonsondergang tijdens de WAR van 22 april, maar wel een mooie Noordenwind van 4 Bft. Daarnaast 34 zeilboten die allen in recordtijd finishten, ieder binnen zijn/haar mogelijkheden.

In de ORC-1 gingen 8 boten van start. Helaas was er iets mis gegaan met de inschrijving van de Bounty Hunter, waardoor ze niet in de uitslag kwamen. De overwinning ging net als in de eerste WAR voor de Who’s Next (Casper Ploos van Amstel). Wie kunnen hun van een eerste plaats afhouden? De Fox van Victor Lendering kwam in ieder geval nog het dichtste bij. De 3e plaats was voor de 50 Shades van Bob Nijk.

In de ORC-2 (9 boten gefinisht) was er een ongekend spannende uitslag. Op berekende tijd was hun eindtijd tot op de seconde gelijk. Uiteindelijk was de Sea’s Out van Fedde Andela 0,04 seconde sneller dan de Bubbels van Jan Matser. De 3e plaats was net als in de eerste wedstrijd voor Ronald Lettenmeijer met de Moshulu.

De White Hawk (Sybout Hiemstra) pakte de dag-overwinning, voor Maatskip van Menno Koen. Tri-Eau eindigde evenals vorige week als derde van de 8 gefinishte boten.

Een mooi veld van 9 boten in de SW-klasse. Weliswaar grote verschillen in snelheid, maar wel veel strijd en zeilplezier. De French Connection (Robert Ohm) pakte zijn 2e overwinning, gevolgd door de Tuulikki (Nils Ruigrok) en Final Touch (Jos Abbo).

Tekst: Henk Kuiper

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: