SailX lanceert eerste virtueel Wereldkampioenschap zeilen

  • Author: Ice
    Date: vr, 24/04/2015 - 09:28
    Tags:

SailXWat zou er gebeuren moesten alle zeilers op onze planeet tegen elkander kunnen racen in één en dezelfde regatta, met gelijke boten en kansen. Het zou zeer fascinerend zijn maar spijtig genoeg onmogelijk: er zijn teveel zeilers, te veel verschillende boten en soorten regatta's. Plus het beschikbare budget kan het speelveld ook drastisch verstoren.

SailX - Een online alternatief
SailX is volgens de makers een hoogstaande multiplayer racesimulator die gebruikt wordt door 's werelds beste zeilers, trainers en teams om te trainen en nieuwe strategieën aan te leren voor inshore zeilwedstrijden.

Virtueel wereldkampioenschap zeilen
Vandaag kondigt SailX het eerste virtuele Wereldkampioenschap zeilen aan. De wedstrijden starten op zondag 26 april en zal afsluiten met een Grand Final op 31 mei, een enkele regatta met de 30 beste zeilers. Winner-takes-all. Het zijn open inschrijvingen en deelnemen is gratis.

Wie wordt de beste ClubRacer?

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: