Breskens Sailing Weekend trapt af met herdoop Volvo Ocean Racer

De zon krijgt steeds meer de overhand in ons land. Dat kan alleen maar betekenen dat het DAMEN Breskens Sailing Weekend dichterbij komt. De organisatie is hard aan het werk om op 28, 29 en 30 augustus opnieuw een geslaagde editie te houden met een kwalitatief hoogstaande vloot. Afgelopen vrijdag was de kick-off van DBSW in de jachthaven van Breskens met de herdoop van een Volvo Ocean Racer.

Schipper Hans Bouscholte, voormalig deelnemer aan de Volvo Ocean Race en meervoudig wereldkampioen, nam de verbouwde Silk Cut in gebruik. De Silk Cut - deelnemer aan de Whitbread Round the World Race ’97-‘98 en de laatste jaren beter bekend als de Pleomax – is door Bouscholtes moeder omgedoopt en hernoemd op de Bressiaanse kade tot Bou Dragon. Bouscholte gaat met deze nieuwe aanwinst jonge zeiltalenten opleiden tot ‘big boat’ zeilers in de Oceanrace Academy en particulieren en bedrijven de kans bieden om mee te varen in de Oceanrace Experience.

Na afloop verzorgde Stichting Zeeland Sport & Leisure, organisator van de ceremonie, samen met de Breskens Sailing Weekend organisatie een borrel op de steiger voor de ruim zeventig aanwezigen.

Tekst: Brenda Verschelling
Foto: RW Communicatie

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: