Evi Van Acker wint de Princes Sofia Trophy nog voor de start van de medalrace

Evi Van AckerNog voor de start van de medalrace is de Belgische zeilster Evi Van Acker al zeker van de eerste plaats in de Princes Sofia Trophy in de Olympische Laser Radial klasse. Na 5 wedstrijddagen bouwde ze haar voorsprong uit tot 26 punten waardoor haar voorsprong niet meer overbrugbaar is voor haar dichtste concurrente.

Nochtans liep het voor Evi Van Acker niet van een leien dakje. De races werden in moeilijke omstandigheden afgelegd en na de eerste dag was ze op achtervolgen aangewezen. Ze bleef echter niet bij de pakken zitten, maar herpakte zich met een schitterend reeks van maar liefst 5 overwinningen op 6 wedstrijden. Hierdoor bouwde ze haar voorsprong zodanig uit waardoor die niet meer overbrugbaar is voor haar concurrenten.

Emma Plasschaert (BEL) staat op een knappe 6de plaats en bevestigt hiermee haar goede prestaties tijdens de wereldbeker in Miami. Hierdoor mag ze morgen meezeilen in de medalrace, waarin ze nog een gooi kan doen naar het podium in een sterk deelnemersveld. Maité Carlier (BEL) eindigt bij haar debuut op het hoogste niveau op een mooie 65ste plaats op 117 deelnemers.

Overige uitslagen:

49er:
Levi Slap en Tom Pelsmaekers: 36ste
Yannick Lefebvre en Max Slap: 41ste

Laser Standaard:
Wannes Van Laer: 29ste
Sam Vandormael: 72ste
William De Smet: 154ste

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: