Nicholas Heiner verlengt nationale selectiestrijd

Nicholas HeinerNicholas Heiner verlengt op de voorlaatste dag van de Sofia Cup 2015 zijn nationale selectiestrijd met Rutger van Schaardenburg. Eis van de beleidsmakers van het Watersportverbond was dat Wereldkampioen Heiner voor zijn concurrent moest eindigen.

Heiner staat nu tweede en Van Schaardenburg staat zevende. Met alleen de medalrace op 4 april nog op de agenda kan Heiner die voorsprong niet meer verspelen. Kortom de twee rivalen in de Laserklasse vervolgen hun selectiestrijd met een schone lei. Dat wil zeggen de zeiler met het beste opgetelde resultaat van het EK en WK van dit jaar wint het ticket naar Rio 2016.

Nicholas Heiner reageert:
“Het eerste doel is bereikt. De selectiestrijd in de Laserklasse ligt weer helemaal open. Nu nog proberen morgen op het podium te eindigen. Maar ik ben heel blij dat mijn resultaten zo goed zijn dat het op de voorlaatste dag afgehandeld is. Waar ik vooral trots op ben is dat we twee keer, op het moment als het moet, er staan en dat ik goed presteer. Vorig jaar op het WK en nu op de Sofia Cup. En met we bedoel ik mijn coach Steven Lefevre en ik. Sinds 1 januari werken we full time samen en we hebben al heel veel bereikt. Complimenten dus ook voor Steven. Het kan nog beter, maar we zijn vooral blij dat onze eigen plan goed uitpakt op het juiste moment, onder druk. In het begin van de selectiestrijd liep ik natuurlijk achter de feiten aan. Ik heb het nu eindelijk zelf in handen.”

Tussenklassement na 10 races
1. Philipp Bull (GER) 53
2. Nicholas Heiner 64
3. Jesper Stalheim (SWE) 68
7. Rutger van Schaardenburg 89

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: