Bekkering/Duetz hebben het ticket voor Rio 2016 zelf in handen

Annemiek Bekkering en AnnetteZeilsters Annemiek Bekkering (NED) en Annette Duetz (NED) hebben op de voorlaatste dag van de Sofia Cup 2015 hun lot in eigen handen genomen. Het duo staat derde in de ranglijst en hun concurrenten in de strijd om het ticket naar Rio, Nina Keijzer en Claire Blom, staan twaalfde.

Vandaag 4 april staat alleen de afsluitende medalrace op de agenda in de 49erFX klasse met slechts de top tien van het klassement. Keijzer en Blom eindigen dus definitief op een twaalfde plaats.

Indien Bekkering en Duetz na de medalrace op een vierde positie of beter eindigen dan winnen ze het felbegeerde ticket. Anders gaan Keijzer en Blom (NED) naar de Olympische Spelen van Rio 2016.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: