Top condities bij de 30ste Magic Marine Easter Regatta

Magic Marine Easter RegattaDe Magic Marine Easter Regatta op het Braassemermeer is als opener van het Internationale Optimisten seizoen goed van start gegaan. Hoewel de week begon met stormachtige omstandigheden zijn de wedstrijden op vrijdag onder gunstige omstandigheden begonnen.

In de eerste 2 dagen zijn er 6 races gevaren in drie groepen van ongeveer 80 optimisten. Het Finse team presteert boven verwachting sterk en is een geduchte tegenstander voor de normaal sterk presterende Nederlandse, Belgische en Engelse talenten.

Een groep Scandinavische landen verzocht de WV Braassemermeer zo’n 30 jaar geleden om een evenement voor Optimisten te organiseren in het prille voorjaar.

Het Braassemermeer bleek een uitstekende locatie en heeft zich in die jaren meer dan bewezen, niet alleen voor de zeilers uit Scandinavië maar ook voor de deelnemers uit de overige 14 landen die nu jaarlijks langskomen (zelfs vanuit de Verenigde Staten, Frankrijk, Engeland, Baltische Staten en Malta).

Easter Regatta 2015

“Het Braassemermeer is een zeer goede leeromgeving, de condities zijn verschrikkelijk wisselend wat om een goede bootsnelheid maar met name tactisch inzicht en geduld vraagt” zei Sam McKenzie, coach van het Finse team. “In Garda is het lastig voor de zeilers om tactiek te oefenen vanwege de voorspelbare omstandigheden. De condities op de Braassem zijn daarnaast ook zeer goed vergelijkbaar met wat we bij het WK in Dziwnow (Polen) kunnen verwachten”.

Zara Howarth een deelneemster uit Poole, Engeland merkte op: “Het is super dat ik me gekwalificeerd heb voor het Easter Regatta Team (top 40 in Engeland). Ik zeil tegen heel veel goede zeilers uit verschillende landen en zowel ik als het team genieten van de goede omstandigheden; We are loving it!”

Dit jaar vieren we de 30ste editie van de Easter Regatta. Het aansprekende evenement is de afgelopen 10 jaar mogelijk gemaakt door de Nederlandse leverancier van technische zeilkleding Magic Marine. Het zeilevenement is wereldwijd kwalitatief hoog aangeschreven en is inclusief vermaak voor de hele familie met paaseieren zoeken, diverse spelletjes voor broers en zusjes van de zeilers en 4 dagen chocolade-eieren eten.

Tekst: Carrie Howe

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: