Lucas Karlemo wint de Magic Marine Easter Regatta

Magic Marine Easter RegattaNa een geweldige serie in de eerste drie dagen van de Magic Marine Easter Regatta volgde op maandag de finale-dag. Het was bewolkt en ondanks dat de wind verre van stabiel was konden alle drie de vloten (Goud, Zilver en Brons) gelukkig toch hun race varen. Tactiek en herkennen van wind bleek cruciaal.

De leiders in het klassement na drie dagen stonden voor de zware uitdaging om hun posities te behouden. Lucas Karlemo uit Finland, Laila van der Meer uit Nederland en Oscar Engström uit Zweden stonden nog geen 10 punten uit elkaar. Sterker nog, in de top tien stonden zeilertjes uit 7 verschillende landen.

De spanning was hoog maar uiteindelijk lukte het Finland om beslag te leggen op zowel de 1e als de 2e plaats waarbij Lucas Karlemo, met een 11e plaats in de laatste race, de eindoverwinning pakte. Joakim Svinhufvud finishte 2e door de laatste race te winnen en eindigde 3 punten achter zijn teamgenoot. Derde werd Oscar Engström uit Zweden. De Nederlandse Laila van der Meer finishte vierde vanwege een zwarte vlag in race 10 nadat ze in race 8 en 9 nog tweemaal 1e was.

“Dit was mijn 4e keer bij de Magic Marine Easter Regatta en ik kijk er elk jaar erg naar uit,” vertelde Hattie Rogers (Verenigd Koninkrijk). “Dat de wind erg draait maakt het uitdagend en een geweldige oefening om te zeilen tegen sterke zeilers uit heel Europa. Er is flinke competitie maar ik heb toch veel vrienden gemaakt. Samen als Engels team hier te zijn (na kwalificatie) zorgt voor een hechte band.” Hattie finishte 7de en was de hoogst gekwalificeerde Engelse.

“Het Braassemermeer is een geweldige plek om te leren en lag de Finse zeilers erg goed. De condities zijn veranderlijk en maken dat je als zeiler bootsnelheid, tactisch inzicht en geduld moet hebben” zei ook Sam McKenzie, coach van het Finse team.

Lucas Karlemo wint de Magic Marine Easter RegattaLucas Karlemo wint de Magic Marine Easter Regatta

240 Optimist zeilers uit 16 landen zeilden in veel verschillende condities wat enerverende wedstrijden opleverde. Naast het zeilen waren er activiteiten op de wal, natuurlijk Paas-feestelijkheden en alom een geweldige sfeer. Ondanks dat er vandaag even gewacht moest worden op de wind lukte het het comité toch om alle groepen een race te geven net voordat de wind verdween en het zonnetje volledig doorbrak.

“Het belangrijkste pluspunt is het Braassemermeer waar je als toeschouwer zowel op het water als in het comfortabele clubhuis met prima restaurant niets van de actie hoeft te missen. Daarnaast biedt het de samenwerking tussen Optimist Club Nederland en de WV Braassemermeer wat er voor zorgt dat de condities ideaal zijn voor zo’n evenement. Het meer is dan ook nog eens relatief beschermd zodat het niet alleen veilig maar ook uitstekend geschikt is voor wedstrijden” aldus Carrie Howe, brand manager van Magic Marine.

De Magic Marine Easter Regatta vierde dit jaar zijn 30-jarig jubileum en kijkt uit naar weer een geslaagd evenement volgend jaar.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: