Winnaars Goofies winterwedstrijden 2014-2015

Goofies winterwedstrijdenDe laatste Goofies zeilwedstrijd van het seizoen 2014-2015 werd op paaszaterdag onder perfecte omstandigheden gevaren. Zon en een stevige wind vormde de ingrediënten voor een prachtige wedstrijd als finale voor een mooie wedstrijdserie. De snijdend koude wind zorgde er voor dat de deelnemers niet vergaten dat het (ondanks de lente) om een winterwedstrijd gaat.

In de verschillende klassen werd, soms op het scherp van de snede, gestreden om de ereplaatsen. Ook in de klassen waar de einduitslag al min of meer vaststond deden schippers en bemanningen hun uiterste best om nog één of meer plaatsen hoger te komen in het algemeen klassement.

Bij de geanimeerde “aftersails” konden de schippers en hun bemanning de wedstrijd en het seizoen nog eens evalueren en terugkijken op hun prestaties. Ook de organisatoren de “goofen” waren tevreden over het afgelopen seizoen. Alle wedstrijden konden doorgaan al moest er soms op water of wind worden gewacht.

Uitslagen van de wedstrijd van april 2015
In ORC 1 en IRC 1 won Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam met de STORTEMELK
In beide klassen voor Marco de Bat uit Terneuzen die met de BATELEUR tweede werd.
In ORC 1 werd Jaap Gelling uit Delft met de BARCAROLLE 2 derde.
In IRC 1 werden de gebroeders Liezenga uit Goes en Middelburg met de WEERGA derde .

ORC 2 t/m 4
In ORC 2-4 won Johan Bol uit Kruiningen met de A BOEN voor Eric-Jan de Ridder uit Oss met de VINDIO en Jan Bom uit Wissekerke die met de DRUZIX derde werd.

In IRC 2 won Johan Bol uit Kruinigen met de A BOEN voor Wim Vandesande uit Geel (B) met de SHAMROCK en schipper Dirk Helleman uit Herentals(B) die met de PINTA 2 derde werd.

Ongemeten groter dan 10 meter
De overwinning in deze klasse was voor Piet Vermeulen uit Nieuwkerken (B) met de STREAKER voor Marc van Driel uit Rhoon met de FAMOUS GULL 2 en Don de Raad uit Wilhelminadorp die met zijn boot DENONZEN derde werd.

Ongemeten kleiner dan 10 meter:
De overwinning ging hier naar Jacques Schramhart uit Wemeldinge met de SENANG voor Wim Clinkspoor uit Ellewijt (B) met de ZIG ZAG en Leo van Haastrecht die met de BOEBOE derde werd.

Eindstand van het seizoen 2014-2015
In ORC 1 ging de overall prijs (inderdaad een overall) naar de STORTEMELK van schipper Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam voor de BATELEUR van Marco de Bat uit Terneuzen en de BARCAROLLE 2 van schipper Jaap Gelling uit Delft

In IRC 1 ging de overall prijs ook naar de STORTEMELK van schipper Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam voor de BATELEUR van Marco de Bat uit Terneuzen. De WEERGA van de gebroeders Liezenga uit Middelburg en Goes werd in deze klasse derde.

In ORC 2-4 won de VINDIO van Erik Jan de Ridder uit Oss voor de ANTILOPE van Piet Briels uit Halle Zoersel (BEL) en de DRUZIX van Jan Bom uit Wissekerke die derde werd in deze klasse.

Bij IRC 2 en 3 ging de eindoverwinning naar de A BOEN van Johan Bol uit Kruiningen voor De PINTA 2 van Dirk Helleman uit Herrloh (B) en voor de SHAMROCK van Wim Vandesande uit Geel (B) die overall derde werd.

Bij de ongemeten groter dan 10 meter was de eindoverwinning voor de ANDIAMO van schipper Vercammen uit Schoten (BEL) voor de FAMOUS GULL 2 van Marc van Driel uit Rhoon en de ACHIROE van schipper Katrien Claessens uit Brasschaat (BEL) die in het eindklassement derde werd in deze klasse.

Bij de ongemeten kleiner dan 10 meter ging de overwinning naar de ZIGZAG 2 van schipper Wim Clinkspoor uit Ellewijt (BEL) voor de FAMOUS GULL 1 van schipper Frank van de Berghe uit Antwerpen (BEL) en de JILLZ van Marloes Swinkels uit Goes.

De volgende en eerste Goofies zeilwedstrijd van het seizoen 2015-2016 wordt op zaterdag 3 oktober 2015 gezeild.

Tekst: Kees van der Vaart
Foto: Christof / Sigma 38 OOD "Enigma"

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: