Bokkerijders Regatta vanuit Colijnsplaat is één en al traditie

Bokkerijders RegattaHet is nu eenmaal de traditie te Colijnsplaat de Bokkerijders regatta/tocht en altijd met Hemelvaart en.... bijna altijd naar de overkant, naar Engeland. En om met iedereen, ook nieuwe deelnemers, rekening te houden, organiseren we naast de Bokkerijders Regatta, ook de Bokkenrijders tocht.

De Bokkerijders-Race is er voor de deelnemers die graag fanatiek wedstrijdzeilen, Bokkenrijdertocht is er voor de zeilers,die wat langzamere boten hebben en/of die het wat rustiger aan willen doen en voor de gekende bokkenrijders gezelligheid er graag bij zijn.

Iedere deelnemer kan dus kiezen of hij/zij zich aanmeldt voor de regatta of de tocht. Voor de winnaar van de Bokkerijders-Race is er de bekende wisselbokaal En voor elke deelnemer is er een klein aandenken de Bokkerijdersplakaat 2015. Een prachtige prijzentafel van om en bij de 1000 € wordt verloot onder alle deelnemers. En de WSV Noord Beveland schenkt aan ieder bemanningslid een prachtige polo.

Voor de wedstrijdleiding is Norbert Burkert (Top Job) verantwoordelijk.
Aanspreekpunt voor de race is Bob Daems (Con Spirito)

Natuurlijk blijft de gezelligheid en de veiligheid hoog in het vaandel staan. Het samenhorigheidsgevoel onder de Bokkenrijders is altijd al groot. Zo zullen wij op de woensdagavond aan de hand van de weersvoorspellingen bepalen wat veilig haalbaar is voor heel de deelnemersgroep en of we op vrijdagavond allemaal samen dineren in een haven aan de Engelse oostkust of bij erg slecht weer.... aan het vaste land, wie weet zelfs Antwerpen, Het zeilen de veiligheid en het samenhorigheidsgevoel blijven op de voorgrond staan.

Programma 2015
woensdag 15 mei
om 19.00uur: Briefing....weersvoorspelling....routebespreking in de yachtclub van Colijnsplaat.

donderdag 16 mei:
start voor iedereen....in alle vroegte

vrijdag 17 mei
's avonds : gezamenlijk diner

zaterdag 18 mei:
's morgens - re-start

zondag 19 mei
Finish
Namiddag: In de Yachtclub van Colijnsplaat; prijsuitreiking/ verloting van de prijzen onder het genot van een borreltje en mogelijkheid tot deelnemen aan de BBQ 15€ pp

Iedereen is van harte welkom om deel te nemen. We verheugen ons op vele oude- en nieuwe deelnemers. Hoe meer, hoe beter....al stopt de teller wel op 20 boten en ook al hebben we niet elk jaar Engeland bereikt, we hebben altijd veel plezier gehad!

Fair winds en tot Bokkerijders 2015

Bob Daems
Norbert Burkert

De Bokkenrijders danken hun Sympathisanten:
WSV Noord Beveland, Deltayacht, Elvstrom sails, Avance Qualitity shoes , Jos Boone, Yachtclub Colijnsplaat, Patagonia, GV solutions, Bowers & Wilkings, Dictus, SBK en ClubRacer.

Tekst: Bob Daems

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: