Team Brunel zet Adam Minoprio in voor laatste etappes

Adam MinoprioTeam Brunel met schipper Bouwe Bekking zet Adam Minoprio (NZL) in voor de laatste 3 etappes. Dat maakte het Nederlandse team, dat de zesde etappe als derde finishte vandaag bekend. Minoprio is tot nog toe de jongste wereldkampioen match racen en eindigde in zijn debuut Volvo Ocean Race op de tweede plaats overall.

Minoprio vervangt de Spaanse Javier de la Plaza, die vanwege andere zeilverplichtingen de bemanning verlaat. De 29-jarige nieuwkomer brengt een aanzienlijke dosis ervaring als zowel inshore als offshore zeiler met zich mee.

Op zijn zevende maakte hij kennis met het wedstrijdzeilen. Op 11-jarige leeftijd werd hij nationaal kampioen in de Optimist en een jaar later zeilde hij zijn eerste wereldkampioenschap in dezelfde klasse.
In 2009, Minoprio was toen 24, werd hij de jongste zeiler ooit die de wereldtitel in het match racen wist te veroveren. Daarmee behoort hij tot de elitaire groep van collega’s zoals Chris Dickson, Dean Barker en Russell Coutts.

In de Volvo Ocean Race 2011-12 finishte hij als tweede met CAMPER/Emirates Team New Zealand. Dat deed hij als stuurman en trimmer van de Nieuw-Zeelandse boot. Begin 2014 was Minoprio vleugeltrimmer van het America’s Cup team Luna Rossa. Met het terugtrekken van het Italiaanse syndicaat ontstond er ruimte voor een nieuwe uitdaging. “De Volvo Ocean Race vraagt fysiek meer van je dan inshore races rondom de boeien”, aldus de Nieuw-Zeelander.

“Het is een eer dat Bouwe Bekking mij vraagt om Team Brunel te versterken. Samen met de America’s Cup is de Volvo Ocean Race de top van de zeilsport. Ik denk dat mijn kennis en vaardigheden het mij mogelijk maken om bij te dragen aan de ontwikkeling en prestatie van Team Brunel. Ik ga altijd voor het hoogst haalbare resultaat.”

Bekking voegde daaraan toe: “Adam heeft al de Volvo Ocean Race gevaren en hij is wereldkampioen match racen geweest. Als ervaren match racer kan hij net het verschil maken in de laatste 3 korte etappes.”
De zes boten sterke vloot bindt aanstaande zaterdag 16 mei de strijd aan in de Team Vestas Wind In-Port Race. Een dag later start de zevende etappe richting Lissabon, terug naar Europa.

Abu Dhabi Ocean Racing gaat aan de leiding met 6 punten voorsprong op Dongfeng Race Team. Team Brunel staat derde met een achterstand van 10 punten op de koploper. Om een plaats in het klassement te stijgen, moeten Bekking en zijn mannen 4 punten goedmaken.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: