Olympisch Nacra duo aan de start in de Ronde om Texel

Ronde om TexelHet deelnemersveld van de 38e Ronde om Texel by Paal 17, op zaterdag 6 juni, krijgt steeds meer vorm. Onder de deelnemers onder andere het Olympisch Nacra duo Mandy Mulder en Coen de Koning.

Mulder en De Koning zeilen in de Olympische Nacra klasse voor de Delta Lloyd Kernploeg. Eind april, in Hyeres, verzekerde dit duo zich van hun Nederlandse ticket voor deelname aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro 2016. Voordat zij zich opnieuw in het internationale circuit begeven staan de twee voor de eerste keer gezamenlijk aan de start van de 38e Ronde.

Deelname aan de Ronde is voor stuurvrouw Mandy Mulder een al langer gekoesterde wens. Mulder: "Het is voor mij de eerste keer; vorig jaar wilde ik wel maar was ik geblesseerd, en ik wil echt graag een keer die Ronde varen! Het past eigenlijk helemaal niet ons schema, want de dag erna vertrekken we al naar Weymouth, (red: ISAF Sailing World Cup 8 tot 14 juni), maar we willen meedoen.”
Voor Coen de Koning ligt dat anders. Texel is voor hem bijna vaste prik in juni: “Ik heb nu al zo’n 7 of 8 keer aan de Ronde meegedaan, en ben al een keer 5e, 4e, 3e en 2e geworden. Dus ja, vul zelf maar in: we gaan nu voor de eerste plek natuurlijk!”

De Koning vervolgt : “Het is natuurlijk ook een leuke afwisseling, even iets anders dan het Olympisch circuit waar Mandy en ik in zitten. En ik zie al m’n oude vrienden uit de Nederlandse cat-wereld weer. Ik heb er zin in!”

Programma
Van woensdag 3 t/m zaterdag 6 juni zal op het strand bij Paal 17 het ‘Sailorshome’ geopend zijn. Een Sailorshome dat niet alleen voor de zeilers en surfers, maar ook voor de vele fans dé plek is om de 38e Ronde om Texel by Paal17 te beleven. Het Sailorshome kent ook dit jaar weer een mooi programma met onder andere de Texelse Pointer sisters, Corné Klijn en de Pianobar. Het gehele programma check je op www.roundtexel.com

Ronde om Texel tijdens Dag van de Watersport
Op zaterdag 6 juni 2015 zullen de cats en boards de branding trotseren en het Rondje om het waddeneiland over Noord- en Waddenzee proberen te volbrengen. Zaterdag 6 juni is tevens de Dag van de Watersport, ter ere van het 125-jarig jubileum van het Watersportverbond. Een landelijke watersportdag, waarbij tal van watersportverenigingen activiteiten op en om het water worden georganiseerd. Met de deelname van Delta Lloyd Kernploegleden Kiran Badloe en Dorian van Rijsselberghe bij de windsurfers en Mandy Mulder & Coen de Koning bij de cats is de Ronde om Texel by Paal 17 op deze dag hét evenement in het Waddengebied.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: