Deltaweek opengesteld voor CR gemeten jachten

DeltaweekGoed nieuws voor Belgische schippers met een CR gemeten zeiljacht. De Deltaweek viert dit jaar de 45e editie van deze traditionele zeilwedstrijd in de Zeeuwse wateren. Vanaf dit jubileumjaar staat de deelname ook open voor CR jachten. Hiermee mikt de Deltaweek op een grotere deelname van Belgische deelnemers.

De Deltaweek biedt tien dagen lang een aantrekkelijk wedstrijdprogramma in de Zeeuwse wateren, met iedere dag andere banen en regelmatig nieuwe uitvalshavens. De competitie op het water staat bij de Deltaweek op de eerste plaats, maar is er ook veel aandacht voor ontspanning en sociale contacten na afloop van de wedstrijden aan de wal.

Deelnemers kunnen rekenen op professioneel geleide wedstrijden en ondersteuning door een enthousiast Deltaweek vrijwilligersteam.

Bovendien ontvangen de schippers voor iedere dag dat ze hebben meegezeild een voucher voor een gratis overnachting later in het seizoen in een van de volgende drie jachthavens: Marina Port Zélande, Jachthaven Bruinisse en Jachthaven Wemeldinge.

Over de 45e Deltaweek
De Deltaweek is een verzameling van traditionele Zeeuwse en Rotterdamse zeilwedstrijden voor kajuitboten en rond- en platbodems. De organiserende clubs zijn de KR&ZV De Maas en de watersportverenigingen uit Colijnsplaat, Willemstad, Wemeldinge, Wolphaartsdijk en Zierikzee.

De Deltaweek 2015 vindt plaats van vrijdag 26 juni t/m zondag 5 juli. Het eerste weekend (27 en 28 juni) vaart de vloot vanuit Zierikzee en het tweede weekend (4 en 5 juli) vanuit Colijnsplaat. In de tussenliggende week doen de zeilers iedere avond een andere haven langs de Oosterschelde en het Grevelingenmeer aan. Op zaterdag 4 juli wordt de beroemde Veronicarace op zee gevaren.

Zie ook www.deltaweek.nl of volg hen op Twitter via @Deltaweek_nl; #DWzld2015.

Tekst: Stan Wulffaert
Foto: Anusjka Martens

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: