Team Vestas Wind bijna "back in business"

Team Vestas WindTeam Vestas Wind’s race tegen de klok om terug aan te sluiten in de Volvo Ocean Race is bijna te einde. Nu vrijdag heeft de bijna volledig herbouwde Volvo Ocean 65 de Persico bootwerf in Italië verlaten. De boot wordt nu kaar gemaakt voor transport over de weg naar Lissabon waar Team Vestas Wind op 7 juni aan de start wil verschijnen van de achtste Volvo Ocean Race etappe.

De bouw van een nieuwe Volvo Ocean 65 neemt ongeveer acht maanden in beslag, de transformatie van het wrak nam slechts vier maanden in beslag.

Eerder in de Volvo Ocean Race knalde de Volvo Ocean 65 van Team Vestas Wind op 29 november 2014, met de Nederlandse navigator Wouter Verbraak aan boord, op een rif langs de kust van Mauritius in de Indische Oceaan en was daarbij bijna total-loss.

Enkel door een enorme logistieke operatie onder leiding van GAC Pindar kon de Volvo Ocean Racer gered worden. De boot werd met veel precisie van een rots en het koraal getild om nadien per vrachtschip via Maleisië naar Italie verscheept te worden voor een complete herbouw.

Een chronologisch overzicht van deze zeilblunder:
www.clubracer.be/2014/11/30/team-vestas-wind-extreem-hard-rif-geknald
www.clubracer.be/2014/11/30/bemanning-team-vestas-wind-gered-door-lokal…
www.clubracer.be/2014/12/1/team-vestas-wind-schipper-chris-nicholson-sp…
www.clubracer.be/2014/12/2/team-vestas-wind-reefed
www.clubracer.be/2014/12/3/vestas-forceert-windmolenpark-cargados-caraj…
www.clubracer.be/2014/12/4/chris-nicholson-menselijke-fout-heeft-geleid…
www.clubracer.be/2014/12/4/dramatische-beelden-crash-team-vestas-wind-v…

Team Vestas WindTeam Vestas Wind

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: