Bekkering en Duetz uit Kernploeg maar gaan wel door in 49er FX

Annemiek Bekkering en Annette DuetzZeilsters Annemiek Bekkering en Annette Duetz verlaten de Delta Lloyd Kernploeg en gaan terug naar de Talentploeg. De zeilster blijven dus onder de vlag van het Watersportverbond actief in de 49erFX klasse en hebben een duidelijk doel: de beste FX-zeilsters van de wereld worden.

Na een korte periode van bezinning gaan zeilsters Annemiek Bekkering en Annette Duetz met nieuwe energie en motivatie verder in de 49erFX klasse. Het team heeft in Palma de nationale selectie voor de Olympische Spelen van Rio 2016 onverwacht verloren van Nina Keijzer en Claire Blom.
Als gevolg van het verliezen van de nationale selectie is het team van Bekkering en Duetz uit de kernploeg gezet en gaan ze op de korte termijn verder in de Talentploeg. De afgelopen twee maanden heeft het team de tijd genomen om de situatie te analyseren. Conclusie: het team wil kost wat het kost door gaan op topniveau.

Bekkering en Duetz verwoorden hun doel kort en krachtig: “We gaan onze weg vervolgen om de beste FX-zeilsters van de wereld te worden. Om dat te realiseren willen we, om te beginnen, op het podium eindigen tijdens het WK 49erFX in Buenos Aires van 17 t/m 22 november 2015."
Tijdens de Delta Lloyd Regatta van 26 t/m 30 mei in Medemblik komen Bekkering en Duetz weer voor het eerst in actie

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: