Team Vestas Wind aangekomen in Lissabon

Team Vestas WindNa 4 maanden refit op de Persico bootwerf in het Italiaanse Bergamo, ging deze week de hernieuwde Team Vestas Wind op transport over zee en de weg richting Lissabon. De Deense Volvo Ocean 65 arriveerde vanochtend een paar uur voor de eerste boten in de Portugese hoofdstad. In de komende dagen wordt de mast getuigd.

Nadat Team Vestas Wind op 29 november op een rif in de Indische Oceaan strandde, keert het op 6 juni weer terug in deze Volvo Ocean Race.

Tweevoudig America’s Cup winnaar Simeon Tienpont versterkt het Deense team voor de laatste 2 etappes. De Nederlander maakte in de 2005-06 race zijn debuut met ABN AMRO Two. De havenrace in Lissabon wordt dus niet alleen de comeback van Team Vestas Wind, maar ook van Tienpont.

Een dag later start de achtste etappe van 647 zeemijl richting het Franse Lorient. De race eindigt op 27 juni met de SCA Havenrace in Göteborg. Dan heeft de vloot in 9 maanden tijd 38.739 zeemijl afgelegd, 11 havens en alle continenten op onze planeet bezocht.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: