Vier protesten te behandelen in Lissabon

protestDe door de ISAF benoemde internationale jury gaat gedurende de stopover in Lissabon 4 protesten behandelen. Het gaat om vermeende schendingen van de regels tijdens de zevende etappe van de Volvo Ocean Race 2014-15. Dit werd vandaag bekend gemaakt.

Team SCA zal zich in 2 zaken moeten verantwoorden. De vrouwenploeg van schipper Sam Davies zeilde binnen de Traffic Separation Scheme (TSS) tegen de verkeersrichting in en in de Rhode Island Sound exclusion zone.

Dongfeng Race Team en MAPFRE hebben eveneens beide een protest tegen zich, vanwege het tegen de verkeersrichting in zeilen binnen een TSS.
Het Racecomité bracht deze 4 zaken aan bij de jury, die straffen kan toekennen. Die verschillen van seponering tot diskwalificatie.

Op dit moment is de datum van de protestbehandelingen nog niet bekend, maar de raceorganisatie wil de protesten zo snel als mogelijk na aankomst van de teams in Lissabon laten plaatsvinden.

De volledige details van de zaken staan op het Race Noticeboard.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: