WAR 27 mei: sterk optreden Tri-Eau in ORC-3

Tri-Eau Leo van RaamHet was weer een indrukwekkend gezicht op woensdagavond, de bijna 40 boten in het startgebied rondom de IJM16. Een mooie West-Zuidwest van 3 bft stond weer garant voor een mooie zeilavond, waarbij iedereen op tijd kon finishen.

In de ORC-1 met 9 boten was er wederom een overwinning voor The Fox van Victor Lendering. Het was super spannend, want op berekenden tijd was het verschil met nummer 2 de Texas van Marius Bakker minimaal. De Who’s Next (Casper Ploos van Amstel) werd derde.

In de ORC-2 (10 boten) was Fedde Andela met zijn Sea’s Out weer sterk op dreef. In zeiltijd was hij ruim 2 minuten sneller van Gotcha2 (Olivier Verhaar) en 3½ minuut sneller dan de Moshulu (Ronald Lettenmeijer), die hiermee resp. 3e en 2e werden.

Van de11 boten gefinishte in de ORC-3 was Tri-Eau van wedstrijdleider Leo van Raam de snelste, gevolgd door Maatskip van Menno Koen en Klein Zweden van Willem Hajer. De Tri-Eau voert na 7 wedstrijden het klassement in de ORC-3 aan.

Een mooi veld van 9 boten in de SW-klasse. De top 3 waren vertrouwde namen met de French Connection (Robert Ohm) als eerste en Moki (Eric van Dijken) en City (Casper van Putten) op een 2e en 3e plaats.

Tekst: Henk Kuiper

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: