Nederlandse winst in Yngling tijdens Europees Kampioenschap

YnglingNa 8 spannende races werd het jaarlijkse Yngling European Championship bij Riva del Garda (Italie) gewonnen door Maarten Jamin, Jaap Smolders en Menno Berens. Door wisselende weersomstandigheden kregen de teams zowel met harde als zachte wind te maken en bleef het spannend in de top drie. Jorrit Witters, Joost Brouwer en Sjoerd Feith vielen met een vierde plek net buiten de prijzen.

Uniek tijdens dit EK was het trainingsprogramma dat door de Yngling Club Holland werd aangeboden. Zowel Nederlandse als buitenlandse teams kregen 2 dagen voor het evenement training van Mark Schuurman, waarna zij tijdens het EK wedstrijdcoaching van hem ontvingen.

De Gardatraining maakt deel uit van het uitgebreide trainingsprogramma van de Yngling. Deze heeft als doel om niet alleen de vele beginnende jeugdteams zo snel mogelijk wegwijs te maken, maar ook de ervaren teams een extra uitdaging te bieden.

www.yngling.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: