Marit Bouwmeester pakt opnieuw de overwinning tijdens de Delta Lloyd Regatta

Marit BouwmeesterMarit Bouwmeester (NED) weet wat winnen is bij de Delta Lloyd Regatta. Zaterdag sloot ze het grote zeilsportevenement in Medemblik voor de vierde keer als winnares van de Laser Radial-klasse af. De Friezin was er meer dan blij mee.

,,Ik heb een stroef voorjaar achter de rug door een schouderblessure. Onder zware omstandigheden heb ik deze week de bevestiging gekregen dat alles weer in orde is en ik terug ben op mijn niveau’’, zei de wereldkampioene, die zich al geplaatst heeft voor de Olympische Spelen in Rio.

Marit Bouwmeester voelt zich allroundster, in Medemblik liet ze zien ook met een krachtige wind overweg te kunnen. ,,Ik heb hard moeten werken deze week en het is fijn om te merken dat ik onder deze omstandigheden toch van voren zit. De Ierse Annalise Murphy is een specialiste in dit weer. Dat maakt winnen dan extra mooi.’’

Evi Van Acker (BEL) moet de Ierse Annelise Murphy met één punt laten voorgaan en werd derde. Ze staat mee op het podium in de Laser Radial klasse.

Laser Radial:
1. Marit Bouwmeester (NED) 12 punten
2. Annelise Murphy (IRL) 28 punten
3. Evi van Acker (BEL) 29 punten

Foto © Sander van der Borch

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: