Pieter-Jan Postma wint zijn eerste Delta Lloyd Regatta

Pieter-Jan PostmaDrie keer greep hij naast de zege, maar zaterdag was het eindelijk raak voor Pieter-Jan Postma. De Fries won op het IJsselmeer bij Medemblik de Delta Lloyd Regatta in de Finn-klasse. ,,Ik heb wel een paar keer teruggedacht aan de afgelopen jaren. Nu moest het er maar eens van komen’’, glunderde Postma na zijn tweede plaats in de medalrace.

Postma had eerder in de week een mooie marge op de concurrentie opgebouwd. ,,Het is heerlijk om die reeks tweede plaatsen te doorbreken. Ik wilde echt graag winnen.’’

Postma kende de afgelopen maanden een mindere periode. De Fries moet zich nog kwalificeren voor de Olympische Spelen. ,,Dan is zo’n zege hier een mooie opsteker. Het was nog spannend, maar ik heb hier deze week gewoon goed gezeild.’’

Foto © Sander van der Borch

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: