40 mijl van Bru update: 100 doublehanded teams gingen je voor

40 mijl van BruOver drie weken sluit de inschrijving voor de Elkor 40 mijl van Bru 2015. Ben jij erbij met je zeilpartner? Hier alvast een sneak peek van het programma.

De Jachthaven Bruinisse stelt op 29 en 30 mei weer een ligplaats beschikbaar voor de deelnemers. Op vrijdagavond is het dus rustig inschrijven met een muziekje van DJ Maui en een drankje in de 40 mijls-tent. Op zaterdagochtend starten de teams met koffie en een bolus bij het palaver, want het is op 30 mei tenslotte de eerste, echte Zeeuwse Bolusdag van Zeeland. Vanaf 08:00 uur gaat de doublehanded zeilwedstrijd van start voor de Jachthaven.

Weersscenario’s
Met 40 mijl voor de boeg op de Grevelingen is wat zorg hier en daar natuurlijk nodig, daarom krijgen de teams versterkertjes mee voor onderweg. De wedstrijdcommissie buigt zich de laatste twee maanden al over allerlei weersscenario's, zodat ze voor iedere situatie de mooiste baan voor de tour- en wedstrijdzeilers in kaart hebben. Na een spannende en sportieve wedstrijd krijgen de teams een warm of misschien wel koud welkom bij terugkomst in Bruinisse. Met aansluitend een heerlijk maal door onze cateraar van vorig jaar, want weet je nog hoe heerlijk het toen smaakte?

Prijs voor de jongste deelnemer
Zorg dat je alle verklaringen en wedstrijdnummers zo snel mogelijk inlevert bij de PZC-bus, want dan kan het comité direct aan de slag. Daarna volgt natuurlijk de prijsuitreiking met speciale aandacht voor de jongste deelnemer met de beste prestatie. Wil jij dat zijn dit jaar? Mobiliseer je vader, tante, oom, buurman of instructeur met een jacht vanaf 8 meter om mee te doen. En tot slot gaan de voetjes van de vloer met Copycat, wat ons betreft de meest geweldige band van Zeeland en omstreken. Doen jullie mee? Je hebt nog tot maandag 25 mei 2015 om je in te schrijven.

Tekst: Adeline Mans

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: