5de Almere Regatta dit weekend van start

Almere Regatta 2015Aanstaand weekend op 9 en 10 mei wordt op het Markermeer voor de kust van Almere de 5e Almere Regatta gehouden. In samenwerking met X-Yachts Holland en X-Club Nederland wordt ook gestreden om de X-Yachts Holland Cup.

Ondanks het drukke zeilprogramma (een week na de Y-torenrace in Durgerdam en 1½ week voor de North Sea Regatta), meivakantie en Moederdag hebben zich tot nu toe 55 boten ingeschreven. Bijna evenveel als vorig jaar en de inschrijving staat nog open tot 8 mei. .

Er wordt gestreden in de ORC klassen 1 t/m 3. De uitslagen in deze klassen tellen mee voor het Nederlands ORC-kampioenschap 2015. Verder is er nog een Sportbotenklasse en Eenheidsklasse. Alle voornoemde klassen varen een zg. Up/down wedstrijd. De gemeten X-Yachts varen in de betreffende ORC-klasse. Per dag worden 4 wedstrijden gevaren. Aanvang eerste wedstrijd op beide dagen om 10.00 uur.

De X-Yachts Family Class vaart een langebaanwedstrijd. Ook is er een Langebaanwedstrijd voor ongemeten boten, de zg. SW-klasse.

In de drie ORC-klassen verschijnt een sterk veld van 32 boten aan de start. Kanshebbers op een podiumplaats vanuit WSV Flevomare, de organiserende vereniging zijn er zeker. Allereerst de Who’s Next van Casper Ploos van Amstel in de ORC-1, In de ORC-2 is The Fox van Victor Lendering een podium kandidaat, evenals Maatskip (Menno Koen) en White Hawk (Sybout Hiemstra) in de ORC-3.
Het beloven op voorhand spannende wedstrijden op een hoog niveau te worden.

Naast het wedstrijdprogramma is er ook op de wal het nodige vertier. In samenwerking met Marina Muiderzand en sponsor DUIN wordt het grote DUIN watersportweekend gehouden. Dit programma is onderdeel van de Nationale Week voor de Watersport. Meer informatie hieromtrent via http://www.marinamuiderzand.nl/het-grote-duin-watersport-weekend.

Tekst: Henk Kuiper

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: