Aftellen naar de Dover Strait Race

Dover Strait RaceGeef het maar toe, u houdt er òòk van. Vergane glorie, winkeltjes alsof we nog steeds in de jaren ‘70 vertoeven, fish & chips tenten, lelijke wijven en getatoeëerde venten, Indische restaurants in stoffige slash natte straten (al naargelang het weer), goktenten en foute cafés. En erboven, als een onneembare vesting van klasse en autoriteit, the Royal Temple… Ik heb het natuurlijk over dè hemelvaartklassieker en voor velen de onbetwiste opener van het Belgisch zeezeilseizoen, de Dover Strait Race van Oostende naar Ramsgate en terug via Nieuwpoort.

Een aanrader voor zowel de getrainde zeiler als voor hen die eens een wedstrijdje willen meepikken. Aankondiging, wedstrijdbepalingen en inschrijvingsformulier kan je vinden op www.rnsyc.be/ostend/en/calendar.asp

Het inschrijvingsgeld bedraagt € 60 tot 6 mei (daarna € 70) Voor elke opvarende is een ontbijt voorzien met koffie of thee op donderdagmorgen en warme lasagne plus een drankje bij aankomst in Ramsgate (tot middernacht).

Op woensdag 13 mei kan je in het restaurant van de RNSYC in Oostende reserveren voor een avondmaal voor € 20 (vooraf reserveren op rnsyc.clubhouse@gmail.com of +32 59 70 27 54 tot dinsdag 12 mei) Om 22:00 komt Fritz Buyl nog een weerberichtje fabriceren.

Op vrijdag 15 mei is gedurende heel de morgen een "English Breakfast" verkrijgbaar in de Royal Temple Yacht Club aan € 7,50 koffie of thee inbegrepen (te bestellen en betalen ten laatste bij registratie op woensdagavond). Voor de "diehards" is er vervolgens een wedstrijdje "round-the-cans" vòòr Ramsgate op vrijdagnamiddag en te volgen vanop het terras van de Royal Temple (al dan niet met een gin&tonic). ‘s Avonds is er natuurlijk de prijsuitreiking gevolgd door een diner bereid door de nieuwe chef kok.

Op zaterdagmorgen tenslotte staat de terugwedstrijd Ramsgate-Nieuwpoort op het programma.

Niet te missen dus. Be there!

Labels

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: