Marit Bouwmeester wint goud in Weymouth

Marit BouwmeesterIn het Engelse Weymouth, op de Olympische zeillocatie van 2012, pakt Laser Radial zeilster Marit Bouwmeester (NED) vandaag het goud bij de ISAF Wereldbekerwedstrijd. De Friese zeilster uit de Delta Lloyd Kernploeg eindigt in het klassement als eerste met een overtuigende voorsprong van 9 punten op haar Belgische concurrente Evi Van Acker.

Marit Bouwmeester zeilt haar beste serie ooit
Door een ijzersterk begin met 5 overwinningen en 2 keer een tweede plaats zou een plek bij de eerste acht in de afsluitende medalrace op zondag 14 juni voldoende zijn voor de eindoverwinning. Bouwmeester voldeed ruimschoots aan deze eis met haar vierde plek in de medalrace. Bouwmeester was tevreden met het resultaat deze week: “Het gaat heel goed. Het is heel overtuigend. Qua resultaat is dit mijn beste serie ooit!”

Sterke medalrace voor Evi Van Acker
Evi Van Acker ging de medaillerace in met 15 punten achter op Marit Bouwmeester (NED) en met vijf punten voor op Alison Young (GBR). Tijdens de medaillerace tellen de punten dubbel, dus deze race zou alles beslissen.

Vanaf de start nam Evi de leiding, het was nog spannend met de Deense Anne-Marie Rindom, maar Evi gaf de leiding niet meer uit handen. Marit Bouwmeester kwam als vierde over de finish en verzekerde zo haar leidersplaats in het eindklassement met negen punten voorsprong op Evi.

Evi Van Acker wint medalraceEvi Van Acker wint medalrace

Sterk deelnemersveld
Voor de Belgische Evi van Acker was de ISAF Wereldbeker in Weymouth het tweede evenement op rij, na de Delta Lloyd Regatta eind vorige maand, waar ze als tweede achter Bouwmeester eindigde. Het was sowieso een sterk deelnemersveld, bestaande uit de 40 beste zeilsters van de wereld, waarin Bouwmeester deze week acteerde. Met onder andere de Deense Anne-Marie Rindom, de lokale favoriet Alison Young en de Ierse Annalise Murphy.

Op naar Rio voor Marit Bouwmeester
Bouwmeester, die al verzekerd is van een ticket voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro van 2016, wacht nu een lange trainingssessie in Rio in aanloop naar het Olympisch testevent half augustus. Aan het einde van het jaar in november staat voor Bouwmeester ook nog het WK op het programma.

Top 3 resultaat ISAF Sailing World Cup Weymouth & Portland:
1. Marit Bouwmeester (NED) - 15
2. Evi van Acker (BEL) - 24
3. Anne-Marie Rindom (DEN) - 41

De volgende ISAF World Cup wedstrijden zijn:
• Qingdao - 14-20 September 2015
• 2015 Final Abu Dhabi - 27 October to 1 November 2015

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: