Team Fan Fare wint 33ste Schuttevaerrace

  • Author: Ice
    Date: zo, 14/06/2015 - 12:29

Fan FareOp vrijdag 5 juni om 07.00 uur werd door Wethouder Stoker het startschot voor de 33ste Schuttevaerrace gegeven in Stavoren. Na een tot het eind spannende strijd tussen team Fan Fare en team Jager is op zaterdag 6 juni na circa 35 uur de Fan Fare als eerste gefinished.

De winnaar van de Schuttevaerrace is het team in Klasse 1&2 dat over de zeil-, fiets- en looptrajecten na toepassing van de rating het laagste puntenaantal heeft. Dat was team Van der Eems. Tweede werd team Xquise en derde team Freya.

Het zeilklassement Klasse 1&2 werd ook gewonnen door team Van der Eems. In de Vrije klasse was team De Vest de winnaar.

Zoals afgelopen jaren is gebleken is het niet vanzelfsprekend om de Schuttevaerrace uit te zeilen. Van de 28 teams zijn er dit jaar maar liefst 27 teams die de hele race hebben gezeild, waarbij een paar deelnemers wel moesten improviseren om alle trajecten te voldoen.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: