Schelderegatta 2015 preview

SchelderegattaDe 13e editie van de Schelderegatta komt er weer aan. Op zaterdag 20 juni 2015 vanaf 13 uur wordt de start gegeven in Hansweert ter hoogte van de oude veerhaven. Een tachtigtal zeilboten zijn ingeschreven. De aankomst (tussen het Loodswezen op de rechteroever en de vlaggenmast van de jachtclub RYCB) is voorzien vanaf 16 uur. Duim mee voor een gunstige wind!

Op enkele snelle racers na zijn de meeste deelnemers gewone cruisezeiljachten met enthousiaste hobbyzeilers aan boord. Alhoewel die niet moeten onderdoen voor de racezeilers die wel eens professionele bemanningen durven in te zetten. Dankzij het vernuft handicapsysteem van Stijn (Reunis) is het mogelijk om (bijna) alle schepen een volwaardige kans te geven. Het Cruiserratingteam zal via een intelligent computerprogramma heel snel de handicap omzetten in een klassement. U hoort het, het ScheldeRegatta Team is hélemaal mee met de hedendaagse technologie.

Waardevolle prijzen
Er worden zes klassen gebruikt om zoveel mogelijk deelnemers een goed resultaat te bezorgen. De prijsuitreiking is gepland om 19.30 uur in het Royal Clubhouse RYCB. De prijzen zijn naar aloude gewoonte zeer waardevol.

De deelnemers worden op vrijdagavond op de hoogte gebracht van de wedstrijdbepalingen. In de plaatselijke kroegen rond de jachthaven van Wemeldinge kan je kennismaken met de deelnemers, ervaringen uitwisselen en de kortste nacht van het jaar nòg korter maken.

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: