WAR 17 juni kent geen verrassingen in de ORC-klassen

WAR avondwedstrijdHet was een mooi veld van 39 gefinishte boten bij de 10e WAR van 2015met een 5 Bft bij de start, afnemend naar 3-4 Bft bij de finish. Echter een regenzone die overtrok in de laatste rakken zorgde voor veel natte zeilen die na afloop mee naar huis mochten om te drogen.

De windrichting van die avond maakte het voor wedstrijdleider Leo van Raam moeilijk een baan te kiezen met voldoende kruis- en spinnakerrakken. Bijna alle rakken waren bezeild, maar van de spinnakerrakken bleef uiteindelijk niet veel over.

In de ORC-klassen waren geen verrassingen
In de ORC-1 (8 boten) behaalde de Who’s Next (Casper Ploos van Amstel) de 5e overwinning van dit seizoen, gevolgd door 50-Shades (Bob Nijk) en The fox (Victor Lendering)

De top-3 in de ORC-2 (10 boten) was voor resp. Moshulu (Ronald Lettenmeijer), Gotcha2 (Olivier Verhaar) en de Adios (Koos van Oord).
De overwinning in de ORC-3 met een prachtig veld van 12 boten, was voor de White Hawk van Sybout Hiemstra, zijn 4e keer al weer. Tweede werd Maatskip van Menno Koen en de Goura Victoria pakte een knappe 3e plek.

In de SW-klasse gaat de Wakatobi (Hanneke van Beers) steeds beter varen. Na een 6e, 3e en 2e plaast was er nu een 1e plek. De City van Casper van Putten werd tweede gevolgd door de Feniks van Frank van Koten. Favoriet French Connection moest genoegen nemen met plaats vier.

De volledige uitslag vind je op http://flevomare.nl/uitslag.php

Foto: vloot op weg naar de boei bij Muiden met Texas (ex Audi) en 50 Shades (First 40.7) als beste zichtbaar.
Tekst: Henk Kuiper

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: